Ποιος θα πάρει πρώτος 80 εκατομμύρια; Η νέα «μονομαχία» του Λούκα Ντόντσιτς με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (vids)
i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Ποιος θα πάρει πρώτος 80 εκατομμύρια; Η νέα «μονομαχία» του Λούκα Ντόντσιτς με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:45 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 29.05.2024

Από τη στιγμή που βρέθηκαν στην All-NBA First Team o Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς και ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους και είναι σχεδόν βέβαιο πως και οι δύο θα καταλήξουν να παίρνουν 80 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Ποιος όμως, θα είναι αυτός που θα σπάσει πρώτος το «φράγμα»...

O Λούκα Ντόντσιτς έστειλε για διακοπές τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, αφού οι Ντάλας Μάβερικς απέκλεισαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στα ημιτελικά της Δύσης. Πλέον, οι Τεξανοί όχι μόνο βρίσκονται στους τελικούς της περιφέρειας, αλλά προηγούνται ήδη με 1-0 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ κάνει συνολικά μία ακαταμάχητη σεζόν, όχι όμως μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό. Τα δικά του οφέλη όμως, από όλη αυτή την πορεία μπορεί να είναι το ίδιο εντυπωσιακά με αυτά της ομάδας του -που ψάχνει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2011.

Για τον Ντόντσιτς όμως, όλη αυτή η κατάσταση θα... μεταφραστεί και σε ένα νέο συμβόλαιο, που πιθανότατα θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο 25χρονος ως μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ για την αγωνιστική σεζόν 2023-24, το καλοκαίρι έχει την δυνατότητα να αναπροσαρμόσει και να επεκτείνει το συμβόλαιό τους με τους Μάβερικς. Και αν το κάνει τότε από το 2026-27 έως το 2030-31 να εισπράξει 367,5 εκατομμύρια δολάρια. Νούμερο ανεπανάληπτο!

Κι όλα αυτά προτού ανοίξει ένα ακόμα... παράθυρο στο υπάρχον συμβόλαιό του. Αυτό του καλοκαιριού του 2025, τότε που εδώ και καιρό έχει φανεί πως ο Ντόντσιτς θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ιστορία. Πάντως, αν κάνει φέτος την επέκταση τότε θα ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ανά σεζόν, και θα φθάσει σχεδόν τα 79.000.000 στο τελευταίο έτος της συνεργασίας του: Το 2030-31.

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι: Το νέο κολοσσιαίο deal τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο NBA
NBA

10:05 - 10.05.2024

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τραπέζι: Το νέο κολοσσιαίο deal τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο NBA

To 2025 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του NBA με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις πλατφόρμες που μεταδίδουν τους αγώνες και οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση έχουν πάρει... φωτιά. Τα ποσά που δαπανούνται στις ΗΠΑ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, το NFL παραμένει στην κορυφή, αλλά ο «μαγικός πλανήτης» ανεβαίνει κλίμακες.

Το όριο των 80 εκατομμυρίων, μπορεί να το «σπάσει» αν περιμένει ένα χρόνο ακόμα, ενώ δεν αποκλείεται να τον προλάβει ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ. Ο... υπερηχητικός Καναδός γκαρντ των Θάντερ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος (πίσω από τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς) στην ψηφοφορία του MVP, πήρε θέση στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν για μία ακόμα χρονιά.

Αυτό (όπως και του Ντόντσιτς) του δίνει την δυνατότητα να κάνει και αυτός επέκταση συμβολαίου. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να συμφωνήσει για 293 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερις σεζόν. Από το 2027 έως το 2031. Αν υπογράψει το max των αποδοχών που μπορεί να διεκδικήσει τότε τη σεζόν 2030-31 θα του αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξης των 81,4 εκατομμυρίων!