O Ντόντσιτς... χόρεψε τους Λύκους και οι Μάβερικς έκαναν το break στη Μινεσότα (vids)

O Ντόντσιτς... χόρεψε τους Λύκους και οι Μάβερικς έκαναν το break στη Μινεσότα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:22 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 29.05.2024

Οι Μάβερικς εμφανίστηκαν στη Μινεσότα για τους τελικούς της Δύσης και από το πρώτο ματς πήραν το πλεονέκτημα της έδρας από τους Τίμπεργουλβς. Τους νίκησαν με 108-105 και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο... δαμαστής τους, την ώρα που και ο Κάιρι Ίρβινγκ σκόραρε (σχεδόν) ασταμάτητα.

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να παίρνει πάνω του τις ευθύνες την ώρα της κρίσης και με τον Κάιρι Ίρβινγκ να κάνει καταπληκτική δουλειά σε όλο το ματς, οι Ντάλας Μάβερικς ξεκίνησαν πολύ αποφασιστικά την παρουσία τους στους τελικούς της Δύσης. Και... αποζημιώθηκαν με μία νίκη. Επικράτησαν 108-105 στη Μινεσότα και οι Τίμπεργουλβς από το Game 1 απώλεσαν ήδη το πλεονέκτημα έδρας που είχαν σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Οι Καουμπόηδες έκαναν σωστά όλα όσα τους οδήγησαν μέχρι εδώ, έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και ο Σλοβένος σούπερ σταρ κατέγραψε στη στατιστική του 33 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ στις κρίσιμες επιθέσεις κινήθηκε αποτελεσματικά ακόμα και στις φάσεις που δεν έβαλε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Κέρδισε φάουλ, έδωσε τις σωστές πάσες και κυρίως... έπαιξε ξανά αποτελεσματικά όταν ο προσωπικός του αντίπαλος είχε τη μπάλα στα χέρια.

Δίπλα στο Ντόντσιτς και ορθή κορμοστασιά στάθηκε και ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος είχε 30 πόντους και ουσιαστικά οι δυο τους έκαναν τους Τίμπεργουλβς να υποφέρουν.

Οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτο τους σκόρερ τον καλύτερό τους αμυντικό. Παράδοξο, αλλά όχι και τόσο μιας και ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς (24 πόντοι με 6/9 τρίποντα) έχει ανταποκριθεί φέτος αμέτρητες φορές στα πιο κρίσιμα ματς των Λύκων.

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα
NBA

08:56 - 22.05.2024

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα

To 1-0 οι Σέλτικς το έκαναν με τρόπο οριακό και αγχωτικό, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν δύο ακόμα αγώνες. Ο Λετονός, έχει πρόβλημα στη γάμπα και ο στόχος του είναι να επιστρέψει στον τέταρτο τελικό της Ανατολής.

Ο Άντονι Έντουαρντς, από την άλλη, που είναι και ο βασικός λόγος της επιτυχίας των Τίμπεργουλβς, αυτή τη φορά ήταν άστοχος. Είχε 19 πόντους με 6/16 σουτ και το μόνο που απομένει πλέον είναι να... απαντήσει στο δεύτερο ματς της σειράς, που θα γίνει πάλι στη Μινεσότα (ξημερώματα Σαββάτου 25/5).