O κόουτς των Ιντιάνα Πέισερς είχε δίκιο: «Εγώ φταίω που χάσαμε το πρώτο ματς» (vid)
i

© photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

O κόουτς των Ιντιάνα Πέισερς είχε δίκιο: «Εγώ φταίω που χάσαμε το πρώτο ματς» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:52 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 29.05.2024

Οι Ιντιάνα Πέισερς έκαναν μία σπουδαία προσπάθεια για 47 λεπτά στο Game 1 κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά δεν ήταν αρκετή. Ο προπονητής τους, Ρικ Καρλάιλ, πάντως, δεν έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του -έχει από τον εαυτό του!

Όσοι απορούν για το πως τα κατάφεραν οι Πέισερς και δεν νίκησαν στην κανονική διάρκειας του Game 1 των τελικών της Ανατολής κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, έχουν κάθε δίκιο να διερωτώνται και να μην καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα.

Διότι, η ομάδα από την Ιντιάνα 1'30'' πριν το τέλος του τέταρτο δωδεκαλέπτου βρισκόταν μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (115-110). Στα 45'' φαινόταν πως διατηρούσαν τον έλεγχο, όταν ο Άντριου Νέμπχαρτ έβαλε το σκορ του έκανε το 117-114.

Μάλιστα με το +3 υπέρ τους διατηρήθηκε μέχρι και τη στιγμή που οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν το τελευταίο του σουτ. Και ήταν εύστοχο από τα χέρια του Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί οι Σέλτικς το «καθάρισαν».

Εν διάμεσα έγιναν λάθη στο παρκέ, όπως το... παιδιάστικο του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον 27'' πριν το τέλος της περιόδου, όπως και η λάθος επαναφορά της μπάλας στα 8,5 δευτερόλεπτα.

Η συνολική εικόνα των Ιντιάνα Πέισερς ήταν εντυπωσιακή. Αλλά το τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου και σχεδόν ολόκληρο το έξτρα πεντάλεπτο διέλυσαν τις ελπίδες τους για νίκη.

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα
NBA

08:56 - 22.05.2024

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα

To 1-0 οι Σέλτικς το έκαναν με τρόπο οριακό και αγχωτικό, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν δύο ακόμα αγώνες. Ο Λετονός, έχει πρόβλημα στη γάμπα και ο στόχος του είναι να επιστρέψει στον τέταρτο τελικό της Ανατολής.

Σύμφωνα πάντως, με τον κόουτς Ρικ Καρλάιλ, ο οποίος εκτός των άλλων, δεν έδωσε εντολή για φάουλ στην τελευταία επίθεση των Σέλτικς με το σκορ στο 117-114 υπέρ της ομάδας του (και τελικά ο Τζέιλεν Μπράουν ισοφάρισε), δήλωσε πως «η ήττα ήταν ολοκληρωτικά δικά μου. Έπρεπε να είχα πάρει τάιμ άουτ στα 10 δευτερόλεπτα. Αν το είχα κάνει τότε θα γινόταν πιο οργανωμένη επαναφορά και θα είχε καταλήξει η μπάλα στα χέρια μας. Θα κερδίζαμε φάουλ και θα πηγαίναμε στις βολές. Αν το είχε κάνει αυτό θα είχαμε νικήσει!». Αλλά δεν το έκανε!