Ο Τζέιλεν Μπράνσον υπογράφει νέο συμβόλαιο - Οι Νικς ρίχνουν στα... πόδια του πάνω από 150 εκατομμύρια! (vids)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζέιλεν Μπράνσον υπογράφει νέο συμβόλαιο - Οι Νικς ρίχνουν στα... πόδια του πάνω από 150 εκατομμύρια! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:34 - 29.05.2024

Η χρηματιστηριακή του αξία εκτινάχθηκε μετά τις τρομερές του εμφανίσεις στα Playoffs και οι Νικς αποκλείστηκαν, αλλά στη Νέα Υόρκη ο Τζέιλεν Μπράνσον είναι ήδη ο... νικητής. Και του προφέρονται 156 εκατομμύρια για επέκταση συμβολαίου, που αναμένεται να τα αποδεχθεί με χαρά!

Η τελευταία του φάση στη σεζόν τον πόνεσε υπερβολικά και κυριολεκτικά. Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου στο Game 7 των Νιου Γιορκ Νικς με τους Ιντιάνα Πέισερς (δηλαδή, τη μέρα που προκρίθηκαν οι δεύτεροι στους τελικούς της Ανατολής) ο Τζέιλεν Μπράνσον στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον έσπασε τον καρπό του.

Είχαν προηγηθεί βασανιστικά αγωνιστικά λεπτά για τους Νικς που κατέρρευσαν στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και αγωνιζόμενοι με πολλές απουσίες και πολλούς τραυματισμούς είδαν και τον μεγάλο τους πρωταγωνιστεί να αποσύρεται πρόωρα.

Μέχρι όμως, να επικρατήσει όλη αυτή η αρνητική ατμόσφαιρα για την ομάδα του Μεγάλου Μήλου, ο Μπράνσον την έκανε να φαίνεται πολύ ισχυρή και να οραματίζεται μεγάλα πράγματα.

Σε 13 αγώνες στην post season, ο 27χρονος γκαρντ είχε 32,4 πόντους και 7,5 ασίστ μέσο όσο, αγωνιζόμενος για σχεδόν 40 λεπτά ανά αγώνα (39,8 για την ακρίβεια). Έπαιξα ως ηγέτης, MVP, εμπνευστής και καθοδηγητής σε όλα τα παιχνίδια και σύντομα θα αποζημειωθεί γι' αυτές του τις εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2022 οι Νικς τον απέκτησαν ως ελεύθερο από τους Ντάλας Μάβερικς και του έδωσαν αρκετά χρήματα: 100 εκατομμύρια για 3+1 χρόνια. Τώρα θα του δώσουν πολλά περισσότερα. Έχει συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά είναι έτοιμος να υπογράψει την πρώτη του μεγάλη επέκταση.

Η προσφορά που θα του γίνει θα ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη φορά (πάλι για τέσσερα χρόνια) και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα βάλει την υπογραφή του σε ένα συμβόλαιο που πέραν του ότι θα τον κάνει πάμπλουτο, θα τον δεσμεύσει με τους Νικς έως το καλοκαίρι του 2028.

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα
NBA

08:56 - 22.05.2024

Χωρίς τον Πορζίνγκις οι Σέλτικς μέχρι το Game 4: Ο Λετονός αναμένεται να επιστρέψει στο δεύτερο ματς στην Ιντιάνα

To 1-0 οι Σέλτικς το έκαναν με τρόπο οριακό και αγχωτικό, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν δύο ακόμα αγώνες. Ο Λετονός, έχει πρόβλημα στη γάμπα και ο στόχος του είναι να επιστρέψει στον τέταρτο τελικό της Ανατολής.

Η δεύτερη επιλογή του είναι να περιμένει έναν χρόνο ακόμα και το καλοκαίρι του 2025, αν παραμείνει υγιείς, μεθοδικός και αποτελεσματικός (όπως κάνει μέχρι τώρα) να υπογράψει την μεγάλη επέκταση. Μία συμφωνία για πέντε χρόνια έναντι 270 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναμένεται όμως, να επιλέξει την πρώτη περίπτωση, ώστε να εξασφαλιστεί και να μην ρισκάρει. Διότι, κάλιο 150 και στο χέρι, παρά 250 και καρτέρι...