Τρεις ευρωπαίοι, ένας Καναδός και μόνο ένας από τις ΗΠΑ: Η καλύτερη πεντάδα της σεζόν με τον Αντετοκούνμπο... παρόντα! (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Τρεις ευρωπαίοι, ένας Καναδός και μόνο ένας από τις ΗΠΑ: Η καλύτερη πεντάδα της σεζόν με τον Αντετοκούνμπο... παρόντα! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 29.05.2024

Εν μέσω κορύφωσης της δράσης στα Playoffs, το ΝΒΑ ανακοίνωσε τις καλύτερες πεντάδες της περιόδου 2023-24 και πέραν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε αυτή εντάσσονται ένας Σέρβος, ένας Σλοβένος, ένας Καναδός και μόνο ένα γέννημα θρέμμα των ΗΠΑ.

Τα τελευταία έξι χρόνια κανένας παίκτης από τις ΗΠΑ δεν έχει αναδειχθεί MVP του ΝΒΑ. Ο τελευταίος ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν το 2018, τότε που έπαιζε στους Χιούστον Ρόκετς.

Από εκεί και έπειτα, ο Σέρβος, Νίκολα Γιόκιτς, έχει κατακτήσει τις μισές ατομικές διακρίσεις σε αυτό το διάστημα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δύο εξ αυτών, ο Καμερουνέζος Τζοέλ Εμπίντ μία και γενικά η Ευρώπη και η Αφρική έχει βάλει τα... γυαλιά στους γηγενής σούπερ σταρς του «μαγικού πλανήτη».

Τώρα, ήρθε η σειρά άλλης μία εκτός ΗΠΑ κυριαρχίας καθώς στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν 2023-24 μόνο ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς κατάγεται από εκείνα τα μέρη και ήταν αυτός που πλαισίωσε την All-NBA Fist Team. Όχι αυτός που την όρισε. Ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, προφανώς, μια και ήταν συνολικά ο πολυτιμότερος παίκτης πήρε θέση σε αυτή, μαζί με τον Σλοβένο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και τον Καναδό Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Πάντως, από εκεί και πέρα, εμφανίστηκαν τα... κλασσικά Αμερικανάκια για να γεμίσουν με την παρουσία τους τις δεύτερες και τρίτες πεντάδες. Στις οποίες οι εννέα εκ των δέκα συνολικά παικτών είναι από τις ΗΠΑ. Και ένας από την Λιθουανία...

Αναλυτικά οι καλύτερες πεντάδες της σεζόν

All-NBA First Team
Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)
Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)
Λούκα Ντόνσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)

All-NBA Second Team
Τζέιλεν Μπράνσον (Νιου Γιορκ Νικς)
Άντονι Ντέιβις (Λ.Α. Λέικερς)
Κέβιν Ντουράντ (Φοίνιξ Σανς)
Άντονι Έντουαρντς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Καουάι Λέοναρντ (Λ.Α. Κλίπερς)

O Ντόντσιτς... χόρεψε τους Λύκους και οι Μάβερικς έκαναν το break στη Μινεσότα (vids)
NBA

08:22 - 23.05.2024

O Ντόντσιτς... χόρεψε τους Λύκους και οι Μάβερικς έκαναν το break στη Μινεσότα (vids)

Οι Μάβερικς εμφανίστηκαν στη Μινεσότα για τους τελικούς της Δύσης και από το πρώτο ματς πήραν το πλεονέκτημα της έδρας από τους Τίμπεργουλβς. Τους νίκησαν με 108-105 και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο... δαμαστής τους, την ώρα που και ο Κάιρι Ίρβινγκ σκόραρε (σχεδόν) ασταμάτητα.

All-NBA Third Team
Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)
Στέφεν Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)
Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Ιντιάνα Πέισερς)
ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α. Λέικερς)
Ντομάντας Σαμπόνις (Σακραμέντο Κινγκς)