Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι καθησύχασε τον Γκουαρντιόλα για τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Πολίτες

Πεπ Γκουαρντιόλα

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι καθησύχασε τον Γκουαρντιόλα για τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Πολίτες

Κώστας Τόπας 09:35 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 29.05.2024

Οι ιθύνοντες της Μάντσεστερ Σίτι μετέφεραν ένα μήνυμα στον Πεπ Γκουαρντιόλα σχετικά με τις 115 κατηγορίες του συλλόγου για το Financial Fair Play.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε την τέταρτη διαδοχική Premier League την περασμένη Κυριακή, καθώς κέρδισε τη Γουέστ Χαμ με 3-1, αφήνοντας την Άρσεναλ πίσω της. Οι Πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν το νταμπλ, καθώς υπερασπίζονται το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην αντίπαλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο (25/05, 17:00).

Εν μέσω της απίστευτης επιτυχίας τους, οι υποτιθέμενες παραβιάσεις του FFP εξακολουθούν να επικρατούν στον σύλλογο, ο οποίος χτυπήθηκε με 115 κατηγορίες.

Η αφαίρεση βαθμών έχει συζητηθεί ως πιθανή τιμωρία για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ένα από τα πιο «τρελά» σενάρια θέλουν την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι με υποβιβασμό κατηγορίας. Όμως, σύμφωνα με τους «Times», ο πρόεδρος Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, ο διευθύνων σύμβουλος, Φεράν Σοριάνο και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τσίκι Μπεγκιριστάιν έχουν διαβεβαιώσει τον Καταλανό τεχνικός ότι ο σύλλογος θα απαλλαγεί όταν οι κατηγορίες της Premier League εναντίον του συλλόγου για φερόμενες παραβιάσεις του FFP εκδικαστούν αργότερα φέτος.

Και η σχέση του Γκουαρντιόλα με τον Αλ Μουμπάρακ είναι πιο στενή από ποτέ. Ο ισχυρός άνδρας της Μάντσεστερ Σίτι φαγε με τον Ισπανό και το επιτελείο του το βράδυ πριν από τον δεύτερο αγώνα του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μιλά με τον 53χρονο τεχνικό μετά από κάθε αγώνα σε μια αίθουσα κοντά στα αποδυτήρια.

Ο Γκουαρντιόλα πρόκειται να εισέλθει στον ένατο χρόνο ως επικεφαλής της Μάντσεστερ Σίτι μετά τον διορισμό του τον Ιούλιο του 2016. Έχει κερδίσει έξι τίτλους πρωταθλήματος και το περίφημο Champions League, το οποίο ήταν μέρος της χρονιάς που κατέκτησε το τρεμπλ την περασμένη σεζόν.

Αλλά η επόμενη σεζόν θα μπορούσε να είναι η τελευταία του σεζόν ως επικεφαλής των Πολιτών. Μιλώντας μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Γουέστ Χαμ, είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω.

Εριξε τη «βόμβα» ο Γκουαρντιόλα: «Είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω»
PREMIER LEAGUE

08:57 - 20.05.2024

Εριξε τη «βόμβα» ο Γκουαρντιόλα: «Είμαι πιο κοντά στο να φύγω παρά να μείνω»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία του ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο σύλλογος έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα από την ίδρυση της Football League το 1888 που κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους, μετά τη νίκη με 3-1 εναντίον της Γουέστ Χαμ.

Είναι οκτώ χρόνια, θα γίνουν εννιά. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι θέλω να μείνω την επόμενη σεζόν. Μιλήσαμε με τον σύλλογο, έχουμε χρόνο να μιλήσουμε την επόμενη σεζόν γιατί πρέπει να δω και τους παίκτες, αν με ακολουθήσουν. Θέλω να μείνω την επόμενη σεζόν. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα μιλήσουμε. Αλλά μετά από οκτώ, εννέα χρόνια...».