Για το... θαύμα πρόκρισης στη Σερβία ο Ολυμπιακός

Κάρμο - Ζάχαβι

i

Κάρμο - Ζάχαβι/©Intime

Για το... θαύμα πρόκρισης στη Σερβία ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 22:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ δύσκολο έργο μετά την ήττα με 4-1 στο Φάληρο, αλλά θα παίξουν τα «ρέστα» τους για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ένα... θαύμα ψάχνει ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ (14/3, 22:00) στη Σερβία. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa Conference League. Μετά το 4-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι Ισραηλινοί έχουν ασφαλώς το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα ώστε να φτάσουν στην ανατροπή των σκορ και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς είπε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για θαύμα όπως είπατε και εσείς. Πρέπει να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας. Να δώσουμε μία ωραία εικόνα και να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο με μία καλή εμφάνιση. Να δώσουμε απαντήσεις στον εαυτό μας, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» συμπεριλήφθηκαν 21 ποδοσφαιριστές κι εκτός έμεινε μόνο ο Αλεξανδρόπουλος ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση. Δεν ταξίδεψαν στο Βελιγράδι οι Μπιανκόν, Βέζο, Άμπι, Καμπράλ, Ζέλσον Μαρτίνς, Ναβάρο, οι οποίοι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

«Δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει η πρόκριση. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη, πολύ ποιοτική ομάδα που μπορεί να μας βλάψει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, αν πιστεύουμε ότι το παιχνίδι τελείωσε τότε θα έχουμε πρόβλημα. Το είπα στους παίκτες μου. Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι έγινε κάτι, πρέπει να πιστεύετε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία που προσπαθούμε να φέρουμε στην ομάδα, αυτή είναι η νοοτροπία μου, αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία τους», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Ισραηλινών, Ρόμπι Κιν.

Για την εν λόγω αναμέτρηση η UEFA όρισε τον Ιταλό ρέφερι Μαουρίτσιο Μαριάνι, ο οποίος είναι πρώτης κατηγορίας. Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Ντανιέλε Μπιντόνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι, 4ος ο Αντρέα Κολόμπο, ενώ στο VAR ο επίσης Ιταλός Μάρκο ντι Μπέλο με βοηθό τον Τζιανλούκα Αουρελιάνο.