Μακάμπι Χάιφα: Με 4 απουσίες και 400 οπαδούς στην Αθήνα

Οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα προπονούνται στο αθλητικό κέντρο της ομάδας τους

i

Maccabi Haifa / Facebook

Μακάμπι Χάιφα: Με 4 απουσίες και 400 οπαδούς στην Αθήνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:18 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 13.12.2023

Η Μακάμπι Χάιφα ήρθε στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό χωρίς τέσσερις ποδοσφαιριστές, ενώ περίπου 400 εκδρομείς από το Ισραήλ θα βρεθούν την Πέμπτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Επί ισραηλινού εδάφους ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Μακάμπι Χάιφα, επιλέγοντας να μην προπονηθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την παραμονή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μεσάι Ντεγκό είδε τέσσερις ποδοσφαιριστές να μην συμμετέχουν στις ασκήσεις και να τίθενται νοκ-άουτ για το ταξίδι στην Αθήνα. Οι Σον Γκόλντμπεργκ, Ντολέβ Χαζίζα, Ντία Σαμπά και Μαόρ Καντίλ αποκλείστηκε από την αποστολή της Μακάμπι.

Ο Γκόλντμπεργκ παρουσιάζει επιπλοκές στην αποκατάσταση από την επέμβαση στο γόνατο και συνεχίζει την αγωγή του. Ο Χαζίζα αναρρώνει από χειρουργείο, ενώ ο Σαμπά απλώς περιμένει να φύγει από την ομάδα τον Ιανουάριο και δεν υπολογίζεται από τον Ντεγκό.

Το απρόοπτο συνέβη με τον Καντίλ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έμεινε στη Χάιφα. Παράλληλα, ο Καντίλ είναι αμφίβολος για το τοπικό ντέρμπι της πόλης με τη Χάποελ την Κυριακή. Αντιθέτως, με την αποστολή ταξίδεψε ο Αλί Μοχάμεντ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς της προηγούμενης Τετάρτης με τη Βιγιαρεάλ και αναμένεται να ενισχύσει τη Μακάμπι στη Λεωφόρο. 

Σε ότι αφορά τους εκδρομείς από το Ισραήλ, θα έρθουν περίπου 400. Η ομάδα έχει παραλάβει 800 εισιτήρια στη Θύρα 6, αλλά τα ρεπορτάζ στον ισραηλινό Τύπου αναφέρουν πως θα ταξιδέψουν περίπου οι μισοί.

Είναι η πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που οι οπαδοί της Μακάμπι θα δουν την ομάδα τους σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ειρωνεία; Τα εντός έδρας ματς της Μακάμπι σε ουδέτερες χώρες πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών…