Ο Μανδάς αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του στο ντεμπούτο του ως βασικός στη Serie A (vid)

Η αποθέωση στον Μανδά

i

© Glomex

Ο Μανδάς αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του στο ντεμπούτο του ως βασικός στη Serie A (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:20 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 17.03.2024

Ξεχωριστή αποτέλεσε η αναμέτρηση της Λάτσιο κόντρα στη Φροζινόνε για τον Χρήστο Μανδά, η οποία συνδυάστηκε με νίκη.

Ένα απίθανο τρίποντο πανηγύρισε εκτός έδρας η Λάτσιο, κόντρα στη Φροζινόνε, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να περιλαμβάνει πέντε γκολ (2-3). Ο Μανδάς παραλίγο να βαφτιστεί μοιραίος, εντούτοις τελικά η ομάδα του πήρε το τρίποντο στο ματς της 29ης αγωνιστικής της Serie A.

Αυτό μάλιστα ήταν και το ντεμπούτο του Έλληνα τερματοφύλακα ως βασικός στη Serie A, το οποίο αποδείχτηκε... γούρικο. Ο πρώην γκολκίπερ του ΟΦΗ έχει πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις με την ιταλική ομάδα. μία στο Κύπελλο κόντρα στη Ρόμα και μία την περασμένη αγωνιστική απέναντι στην Ουντινέζε, όταν ο ίδιος αντικατέστησε τον τραυματία Ιβάν Προβεντέλ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Μετά το τελικό σφύριγμα της χθεσινής (16/3) αναμέτρησης, ο Χρήστος Μανδάς δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του για τη συνολική του εικόνα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της νίκης, η Φροζινόνε ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή (5'), με την κεφαλιά του Κεντίρα να περνάει πάνω από την εστία. Λίγο αργότερα, ο Ζορτέα τροφοδότησε τον Λιρόλα και εκείνος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 36' ο Γκέλι έφτασε μία ανάσα από το 2-0, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με έναν από τους αμυντικούς να τον κόβει. Εν τέλει, η Λάτσιο έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Ζατσάνλι έκανε ένα θαυμάσιο σουτ το οποίο κατέληξε στο κέντρο της εστίας. Το γκολ μπήκε στο 38ο λεπτό, όμως μέτρησε μετά από λίγο (41'), έπειτα από χρήση VAR. Στο 57ο λεπτό η φιλοξενούμενη έκανε την ανατροπή. Ο Λουίς Αλμπέρτο έκανε μία σέντρα, ο Καστεγιάνος μπήκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε για το 2-1. Ξανά χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR, το οποίο έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ.

Στο 62ο λεπτό η Λάτσιο έδειχνε να κλειδώνει το τρίποντο, όταν ο Καστεγιάνος πήρε ένα ριμπάουντ μετά από ασύλληπτη γκάφα στην αντίπαλη άμυνα. Όμως η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση για τη Φροζινόνε, με τον Κεντίρα να κάνει ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι για το 3-2. Η γηπεδούχος, μάλιστα, έφτασε στο 3-3 μετά από τραγικό λάθος του Μανδά, όμως ο Έλληνας κίπερ σώθηκε από το γεγονός ότι ο Κεντίρα ήταν οφσάιντ.