Μεγαλείο Μανέ: Αγόρασε ομάδα του φίλου του και την έσωσε από τον αφανισμό

Ο Σάντιο Μανέ

i

© Intime

Μεγαλείο Μανέ: Αγόρασε ομάδα του φίλου του και την έσωσε από τον αφανισμό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:47 - 25.10.2023

Σε μία ακόμα σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Σάντιο Μανέ, ο οποίος αγόρασε την ομάδα Μπουρτζ Φουτ 18, η οποία ανήκε σε φίλο του και βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Μπορεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σάντιο Μανέ να βρίσκονται εκατομμύρια ευρώ, όμως ο ίδιος δεν σταματάει να εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα για καλό σκοπό. Τελευταία του πράξη η αγορά ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, μόνο και μόνο για να βοηθήσει έναν φίλο του. 

Πιο αναλυτικά, η Μπουρτζ Φουτ 18, η οποία αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας, βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Αυτό είχε αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού ο σύλλογος καταλαμβάνει την τελευταία θέση του πρωταθλήματος και βαδίζει προς τον υποβιβασμό. 

Ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να τη σώσει είναι ο ποδοσφαιριστής της Αλ Νασρ, με τον Σάντιο Μανέ να αγοράζει το πλειοψηφικό του κλαμπ με σκοπό να βοηθήσει. Όχι δεν το απέκτησε θέλοντας να κάνει μία επένδυση με σκοπό να γίνει ακόμα πιο πλούσιος σε βάθος χρόνου. Ο ίδιος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της ομάδας, Σέχ Σίλα και έτσι αποφάσισε να τον στηρίξει σε αυτή του την προσπάθεια.

«Θα συνεργαστούμε για να αναπτύξουμε και να δομήσουμε τον σύλλογο. Οι προκλήσεις είναι τεράστιες και ελπίζω ότι ο κόσμος του Μπουρζ θα συνεχίσει να συμμετέχει. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος κατέληξαν να με έπεισαν με τους στόχους που είχαν», ανέφερε ο Μανέ, στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τυπικά, ο Σενεγαλέζος θα γίνει νόμιμος ιδιοκτήτης από τις αρχές του 2024.