Στον «πάγο» ο Γκρίνγουντ - Δεν επιστρέφει στις προπονήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το καλοκαίρι

Μέισον Γκρίνγουντ

i

Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Στον «πάγο» ο Γκρίνγουντ - Δεν επιστρέφει στις προπονήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το καλοκαίρι

Κώστας Τσιακλής 10:11 - 31.03.2023

Ο Μέισον Γκρίνγουντ θα παραμείνει εκτός από τις προπονήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς η εσωτερική έρευνα της ομάδας συνεχίζεται για την υπόθεση βιασμού που είχε κατηγορηθεί ο Άγγλος επιθετικός.

Μπορεί ο Μέισον Γκρίνγουντ να απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από την εισαγγελία του Μάντσεστερ όμως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραμείνει εκτός προπονήσεων καθώς η εσωτερική έρευνα της ομάδας συνεχίζεται.

Ο Γκρίνγουντ είχε κατηγορηθεί από την κοπέλα του για ξυλοδαρμό και βιασμό και συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022. Η εισαγγελία του Μάντσεστερ ερεύνησε την υπόθεση και αποφάσισε να αθωώσει τον 21χρονο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διεξάγει πλέον τη δική της έρευνα. Σύμφωνα με την Daily Mail η έρευνα θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και για αυτόν τον λόγο ο Άγγλος επιθετικός θα μείνει εκτός προπονήσεων μέχρι νεοτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από εκπρόσωπο της εισαγγελίας: «Καθήκον μας είναι η διαρκής επανεξέταση τέτοιων υποθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η απόσυρση μιας βασικής μάρτυρος σε συνδυασμό με νέο υλικό που ήρθε στο φως, σήμαινε πως δεν υπήρχε πλέον μια ρεαλιστική πιθανότητα καταδίκης. Έχουμε εξηγήσει το σκεπτικό μας σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε πιθανά θύματα να αναφέρουν τέτοια περιστατικά στην αστυνομία».

Από την άλλη η πλευρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέφερε τα εξής: «Το κλαμπ κατέγραψε την απόφαση της εισαγγελίας αναφορικά με την κατάρριψη όλων των κατηγοριών ενάντια στον Μέισον Γκρίνγουντ. Θα προχωρήσουμε δε με τις δικές μας διαδικασίες, πριν αποφασίσουμε τα επόμενά μας σχετικά βήματα. Δεν θα προβούμε σε κανένα άλλο σχόλιο πριν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί».

Ο Γκρίνγουντ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025 και συνεχίζει να λαμβάνει κανονικά τον εβδομαδιαίο μισθό του ύψους 80 χιλιάδων ευρώ παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πρακτικά εκτός ομάδας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα των «κόκκινων διαβόλων» έχει την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο νεαρό Άγγλο ωστόσο το εμπορικό τμήμα της ομάδας θεωρεί πως αυτό θα επιφέρει οικονμικό αντίκτυπο.