Οι επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γυρίζουν το χρόνο... σχεδόν έναν αιώνα πίσω

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Οι επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γυρίζουν το χρόνο... σχεδόν έναν αιώνα πίσω

Ιάσονας Τσίλης 10:20 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 24.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να... σηκώσει κεφάλι. Μετά τη νέα ήττα που υπέστη το Σάββατο (23/12) από τη Γουέστ Χαμ, έγραψε ιστορία για τους λάθους λόγους.

Άλλη μια κακή εμφάνιση, άλλη μια ήττα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν 2-0 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Το πιο ανησυχητικό σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι, είναι το γεγονός ότι η Γουέστ Χαμ δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Εκμεταλλεύτηκε τις δύο - τρεις καλές στιγμές που είχε στην αναμέτρηση και πήρε σχετικά άνετα τη νίκη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν προβλέψιμη επιθετικά και πλήρως... αφελής αμυντικά, όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των αγώνων της φέτος. Σίγουρα ο βαθμός στο «Άνφιλντ», έφερε ένα κύμα αισιοδοξίας ότι μπορεί να... γυρίσει ο διακόπτης, ωστόσο κάθε τέτοια σκέψη εξαφανίστηκε μετά την ήττα από τα «σφυριά».

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της Premier League, οκτώ βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα, τερμάτισε 4η όμιλο της στο Champions League και δυσκολεύεται πολύ κανείς να βρει κάτι θετικό για εκείνη.

Ο... κατάλογος των αρνητικών ρεκόρ που έχει σπάσει ως τώρα η Γιουνάιτεντ

Σε 26 μόλις παιχνίδια, η ομάδα του Τεν Χαχ μετράει ήδη 13 ήττες, όσες είχε και την περασμένη σεζόν σε 62 αναμετρήσεις. Παράλληλα, οι 20 ήττες που έχει υποστεί στο 2023, είναι οι περισσότερες σε ένα ημερολογιακό έτος, μετά το 1989, όταν και είχε τον ίδιο ακριβώς αριθμό.

Η τελευταία φορά που είχε χάσει τόσες φορές (13) πριν τα Χριστούγεννα ήταν το 1930. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, είχε υποβιβαστεί!

Ο Άλβαρες «τερμάτισε» το ποδόσφαιρο εκπληρώνοντας όλα τα παιδικά του όνειρα!
PREMIER LEAGUE

21:57 - 23.12.2023

Ο Άλβαρες «τερμάτισε» το ποδόσφαιρο εκπληρώνοντας όλα τα παιδικά του όνειρα!

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο Χουλιάν Άλβαρες πρόσθεσε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του, σε μια σύντομη αλλά ονειρική καριέρα ως τώρα.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα φέτος, ειναι και η παραγωγικότητα της Γιουνάιτεντ. Μόλις 18 γκολ σε 18 αγώνες ο απολογισμός της, μένοντας «άσφαιρη» σε επτά παιχνίδια. Πρόκειται για την 4η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου, μετά 1973/74 (15 γκολ), το 1893/94 (15 γκολ) και το 1972/73 (16 γκολ).