Ο Άλβαρες «τερμάτισε» το ποδόσφαιρο εκπληρώνοντας όλα τα παιδικά του όνειρα!

Ο Χουλιάν Άλβαρες

i

Photo by Yasser Bakhsh - FIFA/FIFA via Getty Images

Ο Άλβαρες «τερμάτισε» το ποδόσφαιρο εκπληρώνοντας όλα τα παιδικά του όνειρα!

Πάνος Κορομηλάς 21:57 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 23.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο Χουλιάν Άλβαρες πρόσθεσε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του, σε μια σύντομη αλλά ονειρική καριέρα ως τώρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε εύκολο έργο απέναντι στη Φλουμινένσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ο Χουλιάν Άλβαρες, ήταν αυτός που άνοιξε και έκλεισε τον χορό των γκολ, οδηγώντας την ομάδα του σε μια εύκολη επικράτηση με 4-0. 

Ο Αργεντινός φόρ με το τελικό σφύριγμα της λήξης, πρόσθεσε στην προσωπική του τροπαιοθήκη τη μοναδική κούπα που του έλειπε, πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο επίτευγμα. Ακόμα και αν σταματούσε σήμερα το ποδόσφαιρο, θα είχε άφθονες ιστορίες να διηγηθεί και πολλές ένδοξες στιγμές να θυμάται. 

Μόλις 23 ετών ακόμα, έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο τίτλο με συλλόγους και εθνική ομάδα και πλέον στόχος του είναι να τους πολλαπλασιάσει. 

Το «διαμάντι» του Μπουένος Άιρες

Στην Ευρώπη έγινε γνωστός, λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, στη Λατινική Αμερική είχε ήδη αρχίσει να «χτίζει» το όνομά του, με την παρουσία του στη Ρίβερ Πλείτ. 

Με 54 γκολ και 31 ασίστ σε 122 εμφανίσεις, ο Άλβαρες τράβηξε κατευθείαν τα βλέμματα πάνω του. Από τα 16 του στις ακαδημίες των «μιγιονάριος», άρχισε σταδιακά να ανδρώνεται και να παίρνει ευκαιρίες. 

Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας και κατέκτησε κάθε πιθανή κορυφή. Πρωτάθλημα, κύπελλο, Super Cup και Trofeo de Campeones στην Αργεντινή, Copa Libertadores και Copa Sudamericana στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Και όλα αυτά, σε τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας. Καθόλου άσχημα θα έλεγε κανείς. 

Η «απογείωση» στο Μάντσεστερ

Όπως ήταν φυσικό, με τέτοιες επιδόσεις δύσκολα θα παρέμενε για πολύ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Η Μάντσεστερ Σίτι κινήθηκε αστραπιαία και τον απέκτησε έναντι 21,4 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2022.

Επέλεξε να τον αφήσει να ολοκληρώσει τη σεζόν στην Αργεντινή, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πολιτών» το επόμενο καλοκαίρι. 

Προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα και η παρουσία του δεν επισκιάστηκε καθόλου από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Αντιθέτως, απέκτησε σημαντικό ρόλο και έγινε αναγκαίο «γρανάζι» της ποδοσφαιρικής μηχανής του Ισπανού. 

Στις εγχώριες διοργανώσεις της Αγγλίας, πανηγύρισε πρωτάθλημα και FA Cup, στην πρώτη του σεζόν. Μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να «σπάει το ρόδι» και να κατακτά το Champions League, στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. 

Ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Super Cup και η νίκη απέναντι στη Σεβίλλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να συμπληρωθεί το κενό που είχε απομείνει με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Στην κορυφή του κόσμου με την Αργεντινή 

Επιτυχημένος σε συλλογικό επίπεδο, εξαιρετικός και με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο Χουλιάν Άλβαρες αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που έλειπε για αρκετά χρόνια από το πλάι του Λιονέλ Μέσι στην επίθεση. 

Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Copa America το 2021 μέσα στο Μαρακανά, παρών και στον τελικό του Finalissima το καλοκαίρι του 2022. 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ όμως «έλαμψε». Αν και αρχικά δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Σκαλόνι, άμεσα κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τέσσερα γκολ σε επτά εμφανίσεις, ήταν  εντυπωσιακός μέσα στο γήπεδο και έβαλε το «λιθαράκι» του για να φτάσει η Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου 36 χρόνια μετά την τελευταία φορά στο Μεξικό.

Μια σύντομη καριέρα γεμάτη επιτυχίες και στιγμές δόξας. Σε περίπου πέντε χρόνια επαγγελματικής πορείας στο ποδόσφαιρο, ο Χουλιάν Άλβαρες έχει πετύχει κάθε πιθανό στόχο, κατακτώντας όλους τους τίτλους που θα μπορούσε.

Κανείς δε γνωρίζει τι θα φέρει το μέλλον, όμως ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έχει σίγουρα εκπληρώσει το όνειρο που είχε ως παιδί, όταν κλότσησε για πρώτη φορά τη μπάλα σε κάποια γειτονιά της Αργεντινής.