Ο Σεΐχης του Κατάρ υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και περιμένει απάντηση από τους Γκλέιζερς
i

© Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images

Ο Σεΐχης του Κατάρ υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και περιμένει απάντηση από τους Γκλέιζερς

Κώστας Τόπας 13:38 - 25.03.2023

Ο Σεΐχης Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι υπέβαλε βελτιωμένη δεύτερη προσφορά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει χαρακτηριστεί ως άκρως ανταγωνιστική και ορθολογική.

Ο 34χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ, Αλ Θάνι, και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θεωρούνται οι δύο υποψήφιοι για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Οι εκπρόσωποι του πρώτου επισκέφτηκαν το «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, ενώ ο Ράτκλιφ εθεάθη επίσης στο «θέατρο των ονείρων» για συζητήσεις με τους Γκλέιζερς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε θέσει αρχικά ως προθεσμία την περασμένη Τετάρτη για τον τελευταίο γύρο προσφορών ως μέρος μιας πιθανής πώλησης του συλλόγου, αλλά η προθεσμία παρατάθηκε αφού τόσο ο Αλ Θάνι όσο και ο Ράκτλιφ ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουν τις προσφορές τους.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο ότι θα σκεφτόταν να πουλήσει τον σύλλογο, πιστεύεται ότι θα παραχωρήσει τον σύλλογο για 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχοντας αυτό υπόψη, ο Ράτκλιφ και η εταιρεία χημικών του INEOS, υπέβαλαν αναθεωρημένη προσφορά για τη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Σεΐχης Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι κατέθεσε κι αυτός μια βελτιωμένη προσφορά το βράδυ της Παρασκευής (24/03). Η τελευταία προσφορά του μάλιστα πιστεύεται ότι είναι πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί.

Ο Αλ Θανί, ο πρόεδρος της τράπεζας QIB του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει συλλογική καθαρή περιουσία περίπου 335 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι θέλει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Η εξαγορά θα είχε επίσης ως αποτέλεσμα επενδύσεις στην ποδοσφαιρική ομάδα, στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο και σε ευρύτερες υποδομές, καθώς και στη συνολική εμπειρία των φιλάθλων.