Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παράταση στην υποβολή προτάσεων για την εξαγορά της

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

© Richard Sellers/Getty Images

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παράταση στην υποβολή προτάσεων για την εξαγορά της

Δημήτρης Χούπης 22:32 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 10.03.2023

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph η υποβολή προτάσεων εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίρνει παράταση μέχρι το καλοκαίρι.

Παράταση μέχρι το καλοκαίρι πήρε η υποβολή προτάσεων για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων», Γκλέιζερς, θα προχωρήσουν στην εξαγορά της ομάδας τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Η όλη διαδικασία ήθελαν να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, κάτι όμως που τώρα δεν μοιάζει πιθανό. Οι Αμερικανοί ζητούν το λιγότερο έξι δισεκατομμύρια λίρες για την πλήρη εξαγορά της, αλλά καμία από τις δύο προτάσεις δεν έχει αγγίξει αυτό το ποσό. Το fund της Elliot είναι σε διαπραγματεύσεις με την Γιουνάιτεντ για τη βοήθεια χρηματοδότησης της πιθανής αγοράς. Παράλληλα λέγεται ότι υπάρχουν ακόμα δύο που ενδιαφέρονται για την αγορά των «κόκκινων διαβόλων».

Η πρώτη προσφορά εξαγοράς ήρθε από τον θείο του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι. Οι Καταριανοί έχουν κάνει πρόταση 4.5 δισεκατομμυρίων για την ομάδα του Old Trafford. Έχουν πλάνο να επενδύσουν όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο. Παράλληλα θέλουν να φέρουν τους «κόκκινους διαβόλους» στις παλιές τους δόξες, δίνοντας όμως βάσης στις ακαδημίες της ομάδας.

Η δεύτερη πρόταση είναι από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο 70χρονος είναι ένας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ από μικρό παιδί είναι φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ένα χθεσινό δημοσίευμα του Sky Sports αναφέρθηκε ότι οι Καταριανοί μπορεί να αποχωρήσουν. Ο λόγος είναι το υπέρογκο ποσό που ζητάνε οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα αδέρφια Γκλέιζερς. Παράλληλα λέγεται ότι ο πατέρας του Αλ Θάνι, σεΐχης Χαμάντ, όταν ρωτήθηκε για την εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων», σχολίασε ότι δεν του άρεσε η επένδυση.