Πρώτα ο Κριστιάνο και τώρα ο Σάντσο: Η αδυναμία του Τεν Χαχ να διαχειριστεί τα μεγάλα «αστέρια»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©intime

Πρώτα ο Κριστιάνο και τώρα ο Σάντσο: Η αδυναμία του Τεν Χαχ να διαχειριστεί τα μεγάλα «αστέρια»

Κώστας Τόπας 10:48 - 03.10.2023

Ο Έρικ Τεν Χαχ φαίνεται πως αδυνατεί να διαχειριστεί τα μεγάλα «αστέρια» του ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αρχή έγινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τώρα με τον Τζέιντον Σάντσο.

Ο Έρικ Τεν Χαχ ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2022, καθώς τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζητούσαν σταθερότητα στα παιχνίδια τους και την επιστροφή τους σε νικηφόρα μονοπάτια. Το ντεμπούτο του Ολλανδού τεχνικού στο «Ολντ Τράφορντ» συνδυάστηκε με το τρόπαιο στο Carabao Cup αλλά και με την ομάδα να τερματίζει στην πρώτη τετράδα.

Ωστόσο, τα πράγματα για τον Τεν Χαχ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν όλα ρόδινα. Ο 53χρονος πρώην προπονητής του Άγιαξ, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τέλος στη δεύτερη περίοδο του Κριστιάνο Ρονάλντο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Πορτογάλος αστέρας έμεινε ελεύθερος μετά από μια εκρηκτική συνέντευξη στην οποία παραδέχτηκε ότι δεν είχε σεβασμό από τον Τεν Χαχ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος εργάστηκε υπό την καθοδήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μάντσεστερ, αναφέρθηκε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας προπονητής που εξακολουθεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ζωής κάτω από τα πιο λαμπερά φώτα της δημοσιότητας.

«Έχω αγωνιστεί και στους δύο συλλόγους. Υπάρχει ένα διαφορετικό είδος πειθαρχίας. Ο Άγιαξ είναι ένας ταλαντούχος σύλλογος. Έχουν τα καλύτερα ταλέντα στον σύλλογο. Δεν έχουν μεγάλα αστέρια. Στην Γιουνάιτεντ είναι διαφορετική νοοτροπία. Οι παίκτες εκεί υποτίθεται ότι είναι μεγάλα αστέρια. Δεν νομίζω ότι κάνεις την ίδια προπόνηση. Πόσο χρόνο δίνεις σε έναν προπονητή; Εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες, τι θέλουν, αλλά αν ακούς τους οπαδούς, δεν έχεις πολύ χρόνο γιατί θέλουν η ομάδα τους να κερδίζει σε κάθε ματς, και τους καταλαβαίνω γιατί έχουν συνηθίσει να κερδίζουν».

Ο Τζέιντον Σάντσο είναι άλλος ένας αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντιμετώπισε μια σύγκρουση με τον Τεν Χαχ, καθώς βρίσκεται εκτός της πρώτης ομάδας προς το παρόν, με τον Ζλάταν να τονίζει τον λόγο για τον οποίο οι υποτιθέμενοι σταρ δυσκολεύονται να δουλέψουν ακόμα με έναν προπονητή, αναζητώντας μια σταθερή φόρμουλα συνεργασίας.

«Χρειάζεσαι ένα σχέδιο, ένα έργο να ακολουθήσεις. Αισθάνεσαι σαν να ακολουθείς ένα σχέδιο και μετά γίνεται ξέφρενο μέσα σε μια στιγμή λόγω των αποτελεσμάτων. Είτε το πιστεύεις είτε δεν το πιστεύεις. Αλλά με την κατάσταση του προπονητή, νομίζω ότι ζει δύο διαφορετικές καταστάσεις τώρα. Τώρα προφανώς τι συνέβη με τον Σάντσο και τον Κριστιάνο, δεν ξέρω. Όταν τα πράγματα είναι καλά, εξακολουθούν να υπάρχουν λάθη και προβλήματα, αλλά δεν το βλέπεις γιατί η ομάδα κερδίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουηδός πρώην επιθετικός της Μίλαν.