Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Η μητέρα όλων των μαχών

Έρλινγκ Χάαλαντ & Ντέκλαιν Ράις

i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ideal Images

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Η μητέρα όλων των μαχών

Κώστας Τόπας 12:15 - 31.03.2024

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής (31/03, 18:30) στο «Έτιχαντ» σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου, καθώς ο ηττημένος θα μπορούσε να μείνει εκτός μάχης για τον τίτλο της Premier League.

Πεπ Γκουαρντιόλα εναντίον Μικέλ Αρτέτα. Δάσκαλος εναντίον μαθητή. Πρωταθλητής των πάντων και διεκδικητής για όλα. Λονδίνο και ΜάντσεστερΣίτι και Άρσεναλ. Οι Πολίτες και οι «κανονιέρηδες» μετρούν τις δυνάμεις τους το απόγευμα της Κυριακής (31/03, 18:30) σε ένα ντέρμπι που στοχεύει να είναι η «μητέρα» όλων των μαχών. Με δέκα παιχνίδια για το φινάλε της φετινής Premier League, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας επισκέπτεται τον τρίτο (μόλις έναν βαθμό λιγότερο) σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να αφήσει το πρώτο θύμα στην τρομερή κούρσα για τον τίτλο μεταξύ Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Το ντέρμπι στο «Έτιχαντ» είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Η Άρσεναλ το ξέρει καλά. Την περασμένη σεζόν, όταν φαινόταν ότι οι παίκτες του Αρτέτα επρόκειτο να διαδεχτούν τους «Ανίκητους» του Αρσέν Βενγκέρ στο πάνθεον του αγγλικού ποδοσφαίρου, η μάστιγα των τραυματισμών και κυρίως η πολύ σκληρή ήττα από την ασταμάτητη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, τους άφησαν εκτός κούρσας.

Φυσικά, αυτή η ομάδα μοιάζει ελάχιστα με αυτή που έπεσε από την μάχη του τίτλου την περασμένη σεζόν. Φέτος, είναι πιο ώριμη, πιο έμπειρη κι επίσης έχει δείξει ότι ξέρει να υποφέρει για να κερδίσει τα παιχνίδια του. Η Άρσεναλ κέρδισε ήδη τη Σίτι στον πρώτο γύρο και με τις αφίξεις των Ντέκλαν Ράις, Κάι Χάβερτς, και Γιουριέν Τίμπερ, ο Μικέλ Αρτέτα έχει ένα γεμάτο «οπλοστάσιο» στην διάθεσή του, έτοιμο να ανταγωνίζεται για τα πάντα και να υπομένει σχεδόν κάθε τραυματισμό.

Η Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι από το 2015, με την ήττα της περυσινής σεζόν να είναι αυτή που θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Αρτέτα, καθώς τότε τελείωσαν οι ελπίδες των «κανονιέρηδων» για τον τίτλο. Από τότε όμως, μετά από κάποιες έξυπνες προσθήκες, οι «κανονιέρηδες» παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα στα παιχνίδια τους και σήμερα (31/03, 18:30) είναι αποφασισμένοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς.

Η Σίτι, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση, παραμένει η ομάδα που πρέπει να νικήσει. Οι Πολίτες έχουν χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 20 παιχνίδια τους στην Premier League και είναι αήττητοι σε 13 ματς, μετά την ήττα με 1-0 στην Άστον Βίλα τον Δεκέμβριο. Οι έξι συνεχόμενες νίκες στην έναρξη της σεζόν τους οδήγησαν στην κορυφή του πίνακα, αλλά κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα τους έριξαν από την κορυφή.

Μετά το χειμώνα, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ήταν ουσιαστικά επιβλητικοί, σημειώνοντας 15 νίκες σε 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για να μείνουν έναν βαθμό πίσω την Άρσεναλ στην τρίτη θέση, καθώς και να φτάσουν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και στους οκτώ του Champions League. Ο Γκουαρντιόλα θεωρεί ότι η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη να καταγράψει ένα απίστευτο double-Treble.

«Είναι τα τελευταία 10 παιχνίδια της Premier League, οπότε τώρα ξεκινάμε τη σημαντική στιγμή. Παίζουμε με τους πρωτοπόρος στο σπίτι με τον κόσμο μας και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα μας δώσουν αυτό που χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η Άρσεναλ έχει τον ίδιο προπονητή, νέους παίκτες. Ελέγχει πολλές πτυχές του παιχνιδιού. Όταν έχεις συνέπεια όσον αφορά τις ιδέες και τους προπονητές και τα ίδια μοτίβα, στο τέλος πάντα βελτιώνεσαι. Όταν αλλάζεις πολλούς παίκτες και διευθυντές, είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε ο Γκουαρντιόλα ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ.

Εξω φρενών ο Γκουαρντιόλα: Κατηγορεί FA και Premier League για τον προγραμματισμό των αγώνων της Σίτι (vid)
PREMIER LEAGUE

09:51 - 31.03.2024

Εξω φρενών ο Γκουαρντιόλα: Κατηγορεί FA και Premier League για τον προγραμματισμό των αγώνων της Σίτι (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε γι' ακόμη μία φορά τον προβληματισμό του σχετικά με τον προγραμματισμό των αγώνων της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναγκάζεται να παίξει επτά παιχνίδια σε 21 ημέρες που καθορίζουν τη σεζόν.

«Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αυτό είναι σίγουρο, γιατί θα μας δώσει ξανά τεράστια ώθηση αν πάμε εκεί και το κερδίσουμε, αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι υπάρχει πολύς δρόμος μετά για να φτάσουμε σε όλο το έδαφος για να κερδίστε το. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τη στιγμή, πρέπει να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να προπονούμαστε πολύ καλά και να προετοιμαστούμε για κάθε αγώνα και να δούμε πού μπορεί να μας πάει αυτό. Έχουμε ήδη κάνει πολλά για να είμαστε στη θέση που βρισκόμαστε και τώρα πρέπει να αγκαλιάσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή και να το πετύχουμε», δήλωσε από πλευράς του ο Αρτέτα.