Εξω φρενών ο Γκουαρντιόλα: Κατηγορεί FA και Premier League για τον προγραμματισμό των αγώνων της Σίτι (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Εξω φρενών ο Γκουαρντιόλα: Κατηγορεί FA και Premier League για τον προγραμματισμό των αγώνων της Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 09:51 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 31.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε γι' ακόμη μία φορά τον προβληματισμό του σχετικά με τον προγραμματισμό των αγώνων της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναγκάζεται να παίξει επτά παιχνίδια σε 21 ημέρες που καθορίζουν τη σεζόν.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατηγόρησε την FA και την Premier League ότι υπονόμευσαν την προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να επαναλάβει το τρεμπλ.

Ενόψει της αναμέτρησης του τίτλου της ομάδας του με την Άρσεναλ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι ζήτησε εξηγήσεις για τον λόγο που οι Πολίτες αναγκάζονται να παίξουν επτά παιχνίδια σε 21 ημέρες καθοριστικές για τη σεζόν, όταν οι αντίπαλοι του από άλλες χώρες, μπορούν να βασίζονται στη συνεργασία των εθνικών τους ομοσπονδιών.

Η Σίτι αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα την Τετάρτη (03/04, 22:15) πριν ταξιδέψει την Κυριακή (06/04, 14:30) στην Κρίσταλ Πάλας και στη συνέχεια έχει μόλις ένα διάλειμμα τριών ημερών πριν μεταβεί στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

Στη συνέχεια οι Πολίτες συναντούν τη Λούτον τρεις μέρες πριν την ρεβάνς με τους Μαδριλένους και ο Γκουαρντιόλα είναι εξοργισμένος από την απόφαση να προγραμματίσει τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι το Σάββατο 20 Απριλίου, όταν θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί 24 ώρες αργότερα.

«Η Ρεάλ έχει εννέα ημέρες για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι μας. Εννέα ημέρες! Παίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά όχι ξανά μέχρι τον αγώνα μας - ενώ σκέφτομαι, "Ω, δώσε μου μια μέρα ακόμα!". Με μια ακόμη μέρα η διαφορά είναι μεγάλη - αλλά δεν υπάρχει περίπτωση. Γι' αυτό, όταν με ρωτάτε για αλλαγές στο καλεντάρι, λέω τη γνώμη μου - αλλά ξεχάστε το. Υπερασπίζομαι το σύλλογό μου και πολύ δύσκολο να παίζεις κάθε τρεις μέρες, τρεις μέρες, τρεις μέρες - και οι άλλοι σύλλογοι δεν έχουν αυτή την κατάσταση.

«Στη Γαλλία, η Παρί δεν παίζει μεταξύ των προημιτελικών της. Στην Πορτογαλία, παίζουν πριν από το Champions League. Η FA και η Premier League έχουν τις δικές τους δουλειές και τις δικές τους αποφάσεις. Αλλά θα ήθελα να μάθω την απάντηση για το γιατί παίζουμε στο Κύπελλο Αγγλίας όλη την ώρα το Σάββατο και όχι την Κυριακή. Μια μέρα έχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το στάδιο με τραυματισμένους παίκτες και τη συσσώρευση αγώνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

Επιπλέον, ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε να θυσιάσει τις εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου για να δώσει προτεραιότητα στην Premier League και στο Champions League κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών του στο Μάντσεστερ.

«Η UEFA έχει τη δική της επιχείρηση, η FIFA έχει τη δική της επιχείρηση - και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τη δική τους επιχείρηση. Νομίζετε ότι σκέφτονται, "Ω, τι γίνεται με τη Σίτι;" Το ημερολόγιο ήταν πάντα έτσι μαζί μας. Πάντα υπήρχαν λιγότερες μέρες για να ανακάμψουμε», τόνισε.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα στα 152 χρόνια ιστορίας του Κυπέλλου Αγγλίας που έφτασε σε έξι διαδοχικούς ημιτελικούς - αλλά σε κάθε μία από τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, αναγκάστηκε να παίξει στο Γουέμπλεϊ ημέρα Σάββατο, αφού συμμετείχε στο Champions League.

Ο Αρτέτα υποκλίθηκε στον Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο με διαφορά»
PREMIER LEAGUE

22:18 - 29.03.2024

Ο Αρτέτα υποκλίθηκε στον Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο με διαφορά»

Ο Μικέλ Αρτέτα χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα ως τον κορυφαίο προπονητή με διαφορά από τους υπόλοιπους στον κόσμο, λίγα 24ωρα από την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ.

‌«Κόβεντρι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, θα είναι σε διακοπές εκείνη την εβδομάδα. Γιατί λοιπόν παίζουμε Σάββατο; Κάθε χρόνο παίζουμε το Σάββατο. Είναι για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και η απάντησή τους είναι: "Πληρώνω πολλά χρήματα, γι' αυτό". Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά εγώ θα υπερασπιστώ τον σύλλογό μου. Απλώς καταλάβετέ το από τη δική μου οπτική γωνία. Θυμηθείτε, χρειαζόμαστε πέντε ώρες για να ταξιδέψουμε στο Λονδίνο. Η Τσέλσι δεν θα έρθει εδώ».