Ο Αρτέτα υποκλίθηκε στον Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο με διαφορά»

Μικέλ Αρτέτα

i

PrtScr

Ο Αρτέτα υποκλίθηκε στον Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο με διαφορά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:18 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 29.03.2024

Ο Μικέλ Αρτέτα χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα ως τον κορυφαίο προπονητή με διαφορά από τους υπόλοιπους στον κόσμο, λίγα 24ωρα από την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (31/3, 18:30) την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ», για την 30ή αγωνιστική της Premier League. Οι «πολίτες» είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 63 βαθμούς με μόλις 10 αγώνες να απομένουν για ένα συναρπαστικό φινάλε στην κούρσα του τίτλου.

Ένας βαθμός χωρίζει τις τρεις πρώτες ομάδες μετά από 28 αγώνες της σεζόν για πρώτη φορά από το 2014, με την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ να έχουν 64 βαθμούς και τους Λονδρέζους να προηγούνται στη διαφορά τερμάτων. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να ανέβει προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης νωρίτερα την Κυριακή (31/3) με νίκη επί της Μπράιτον στο Άνφιλντ.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, ο Μικέλ Αρτέτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρντιόλα την Παρασκευή (29/3) στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε τον συμπατριώτη του ως τον κορυφαίο προπονητή με διαφορά από τους υπόλοιπους στον κόσμο.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο με διαφορά. Είναι κάποιος που μου άρεσε να δουλεύω μαζί του κι αυτό θα ισχύει για πάντα. Η ευφυΐα, ο τρόπος που διαχειρίζεται την ομάδα, μια απίστευτη ηθική. Κάνει πολλά πράγματα πίσω από τις κάμερες», ανάφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στις δυναμικές του ντέρμπι, λέγοντας: «Πιστεύω κι εμπιστεύομαι πλήρως τους παίκτες μου κι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι κάτι που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Αν πάμε εκεί και κερδίσουμε, θα έχουμε και τονώσουμε και πάλι το ηθικό μας. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να κατακτήσουμε την Premier League», πρόσθεσε.