Καρέ καρέ το γκολ του Ρόδρι που χάρισε το Champions League στη Μάντσεστερ Σίτι (vid)
i

©Glomex

Καρέ καρέ το γκολ του Ρόδρι που χάρισε το Champions League στη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 11.06.2023

Το γκολ του Ρόδρι ήταν αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ. Ας δούμε βήμα βήμα το τέρμα του Ισπανού πιο αναλυτικά.

Με το ίδιο αποτέλεσμα έληξαν και οι τέσσερις τελευταίοι τελικοί του Champions League, 0-1. 

Αυτό καθιστά ένα γκολ στον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης ιδιαίτερα σημαντικό, όπως και το γκολ του Ρόδρι χθες το βράδυ του Σάββατο (10/6) στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 0-1 επί της Ίντερ. Έτσι, ας δούμε το γκολ του Ισπανού βήμα προς βήμα. 

Οι «νερατζούρι» είδαν τη Σίτι με την μπάλα και έσφιξαν την άμυνα για να στερήσουν χώρο στην αγγλική ομάδα. Ο Φιλ Φόντεν, αντικαθιστώντας τον τραυματία Κέβιν ντε Μπρόινε, έπεσε πίσω με την μπάλα για να ισοφαρίσει τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ των γραμμών της μεσαίας γραμμής. 

Η Σίτι έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να πασάρουν, ένας από αυτούς είναι ο Μάνουελ Ακάνζι. Ο Ελβετός δέχτηκε τη μπάλα σε μια κατάσταση που έχει αρκετό χώρο για να χειριστεί, με τον Μπερνάρντο Σίλβα δίπλα του σε άλλη μια επιτυχημένη προσθήκη να μένει ελεύθερος να μπει στον χώρο που δημιουργήθηκε αφού ο Αλεσάντρο Μπαστόνι πήγε προς το μέρος του. 

Φόντεν, Έρλινγκ Χάαλαντ και Τζον Στόουνς πίεσαν την αμυντική γραμμή της Ίντερ και άφησαν πολύ ελεύθερο χώρο. Η Σίτι είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. 

Η μπάλα έφτασε ουσιαστικά στον Ρόδρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος έξω από τη μεγάλη περιοχή και εκείνος με ευκολία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο ημίχρονο, και η ικανότητα των παικτών της Σίτι να διαβάζουν τις αμυντικές γραμμές, έγινε στόχος.