Η Σεβίλλη ανυπομονεί για «Καραϊσκάκη»: «Ταξίδι στην Αθήνα τον Αύγουστο»

Η Σεβίλλη ανυπομονεί για «Καραϊσκάκη»: «Ταξίδι στην Αθήνα τον Αύγουστο»

Κώστας Τσιακλής 14:08 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 11.06.2023

Η Σεβίλλη εξέδωσε ήδη ανακοίνωση και ενημερώνει για το ταξίδι της στην Αθήνα τον Αύγουστο ενόψει του ευρωπαϊκού Super Cup που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Ίντερ στον τελικό του Champions League και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στη διοργάνωση. Κάπως έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στο ευρωπαϊκό Super Cup που θα διεξαχθή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους ανδαλουσιανούς να ανυπομονούν για το ταξίδι τους στην Αθήνα.

Τον ερχόμενο Αύγουστο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει το Super Cup Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 του συγκεκριμένου μήνα (22:00) μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι και της κατόχου του Europa League, Σεβίλλης.

Οι ανδαλουσιανοί φαίνεται να ανυπομονούν ιδιαίτερα για το ταξίδι τους στη Αθήνα αφού έχουν ήδη εκδώσει ανακοίνωση που αναφέρει την ημερομηνία και ώρα του αγώνα αλλά και την προϊστορία των δύο ομάδων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και όχι μόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σεβίλλης για το ευρωπαϊκό Super Cup:

«Η αφίσα του UEFA Supercup 2023 είναι πλέον κλειστή. Μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απόψε επί της Ίντερ στον τελικό του UEFA Champions League στην Κωνσταντινούπολη, η βρετανική ομάδα θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στις 16 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. -Ώρα χερσονήσου Ισπανίας- στο «Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά, στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, Αθήνα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι η πέμπτη φορά που και οι δύο σύλλογοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σε επίσημο αγώνα, αφού μοιράστηκαν έναν όμιλο στη φάση ομίλων του Champions League τόσο τη σεζόν 2015/16 όσο και την πρόσφατη αγωνιστική σεζόν 2022/23.

Όσο αφορά τη λίστα των νικητών, η ομάδα της Σεβίλλης έχει στις βιτρίνες της ένα Ευρωπαϊκό Super Cup, το πρώτο που έπαιξε το 2006 με τη Μπαρτσελόνα. Στη συνέχεια, έχασε στους υπόλοιπους πέντε τελικούς. Για τη Μάντσεστερ Σίτι θα είναι η πρώτη της φορά, αφού μέχρι απόψε ο μοναδικός της ηπειρωτικός τίτλος ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης που σήκωσε το 1970, τρία χρόνια πριν από τη διεξαγωγή της πρώτης διοργάνωσης του Super Cup.

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:13 - 11.06.2023

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)

Σε μεγάλα κέφια ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την κατάκτηση του Champions League, με τον Καταλανό τεχνικό να κλείνει το μάτι στην κούπα πριν αρχίσει η διαδικασία των πανηγυρισμών.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σηματοδοτεί, μέχρι τώρα, την κυριαρχία της γαλάζιας ομάδας, η οποία έχει επικρατήσει στις τέσσερις περιπτώσεις που οι δύο έχουν συναντηθεί. Το 2015/16, η Σίτι κέρδισε 2-1 στο γήπεδό της και 1-3 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», ενώ την περασμένη σεζόν, οι βρετανικές νίκες ήταν 4-0 και 3-1. Φυσικά, αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός που θα παίξουν οι ερυθρόλευκοι απέναντι σε αγγλική ομάδα, αφού κέρδισαν τη Μίντλεσμπρο και τη Λίβερπουλ στους τελικούς της Europa League του 2006 και του 2016 αντίστοιχα».