Γκουαρδιόλα: «Μου έστειλε μήνυμα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με συγκίνησε»

Πεπ Γκουαρδιόλα - Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Γκουαρδιόλα: «Μου έστειλε μήνυμα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με συγκίνησε»

Κώστας Τσιακλής 11:10 - 11.06.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, αποκάλυψε πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του είχε στείλει μήνυμα για να του ευχηθεί ενόψει του τελικού του Champions League κόντρα στην Ίντερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Ίντερ με 1-0 στον τελικό του Champions League και ολοκλήρωσε το τρεμπλ, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (1999). Ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, αποκάλυψε πως ο θρυλικός Σκωτσέζος τεχνικός του είχε στείλει μήνυμα για να του ευχηθεί καλή τύχη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπερηφανευόταν πως ήταν η μόνη ομάδα που είχε κάνει το τρεμπλ (Premier League, FA Cup, Champions League) το 1999 ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πια αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει μπει τη φετινή σεζόν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο προπονητής της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα, αποκάλυψε πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του είχε στείλει μήνυμα για να του ευχηθεί καλή τύχη ενόψει του τελικού με την Ίντερ, κάτι που τον έκανε να συγκινηθεί.

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιόλα είπε τα εξής: «Είμαι τόσο χαρούμενος που έλαβα μήνυμα από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το πρωί. Με συγκίνησε. Είμαι τόσο χαρούμενος που το όνομά μου βρίσκεται δίπλα σε αυτό του Σερ Άλεξ. Το να κερδίσεις ένα τρεμπλ είναι πολύ δύσκολο, αλλά ήταν γραφτό να το κατακτήσουμε φέτος.

Το γ@@@@@@ο τρόπαιο είναι τόσο δύσκολο να το κατακτήσεις. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το ξέραμε. Στην αρχή, ήμασταν αγχωμένοι. Έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί και να είμαστε τυχεροί. Στο τέλος ήταν ο Έντερσον, μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Μερικές φορές χρειάζεσαι τέτοια τύχη που στο παρελθόν, κόντρα στην Τότεναμ και σε άλλα παιχνίδια, στον τελικό με την Τσέλσι, δεν την είχαμε. Σήμερα την είχαμε. Η διοργάνωση είναι ένα στρίψιμο νομίσματος. Νομίζω ήταν γραμμένο στα άστρα για εμάς».

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:13 - 11.06.2023

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)

Σε μεγάλα κέφια ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την κατάκτηση του Champions League, με τον Καταλανό τεχνικό να κλείνει το μάτι στην κούπα πριν αρχίσει η διαδικασία των πανηγυρισμών.

Παράλληλα ο Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να κάνει το τρεμπλ με δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Καταλανός τεχνικός το είχε πετύχει και με τη Μπαρτσελόνα την περίοδο 2008-2009. Μάλιστα τότε στον τελικό του Champions League είχε βρει απέναντι του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον οποίο είχε κερδίσει με 2-0.