Χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο η Σίτι, για να φτάσει στη νίκη με ανατροπή επί του Ερυθρού Αστέρα

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο η Σίτι, για να φτάσει στη νίκη με ανατροπή επί του Ερυθρού Αστέρα

Ιάσονας Τσίλης 23:55 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 20.09.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση μέσα σε 15 λεπτά και τελικά να φτάσει στη νίκη με 3-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι, στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, είχε όπως αναμενόταν, την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους «πολίτες», ήρθε στο 15', όταν ο Ρόδρι εξαπέλυσε σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκλέιζερ σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης άγγιξε το γκολ με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό να πιάνει κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε και στο 34' ο Χάαλαντ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ερυθρός Αστέρας στην πρώτη του ουσιαστική απειλή, άνοιξε το σκορ. Σκόρερ ο Μπουκαρί, μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Ίβανιτς.

Δεν πέρασαν ούτε δύο λεπτά απ' την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και η Μάντσεστερ Σίτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από οργανωμένη επίθεση, ο Χάαλαντ πάσαρε υποδειγματικά στον Άλβαρες, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα και σκόραρε με ωραίο πλασέ.

Στο 58' η Σίτι έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Γκλέιζερ σε σουτ του Άλβαρες, ο Χάαλαντ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Τέσσερα λεπτά αργότερο ωστόσο, ο Άλβαρες με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς, έκανε το 2-1. Εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Γκλέιζερ έκανε πολύ άστοχη έξοδο και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 73' ο Ρόδρι ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι για τους πολίτες, διαμορφώνοντας το 3-1 με πολύ όμορφο πλασέ στη γωνία από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματος της, επικρατώντας με 3-1 του Ερυθρού Αστέρα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Γκόμεζ, Ροντρίγκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Νούνιες, Φόντεν, Άλβαρες, Χάαλαντ

Ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε στο Μάντσεστερ και οι οπαδοί του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς α-λα ελληνικά (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

23:38 - 19.09.2023

Ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε στο Μάντσεστερ και οι οπαδοί του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς α-λα ελληνικά (vid)

«Πάγωσε» το Έτιχαντ ο Ερυθρός Αστέρας, ανοίγοντας το σκορ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και οι οπαδοί του δεν ήταν πολύ... κόσμιοι στους πανηγυρισμούς τους.

Ερυθρός Αστέρας: Γκλέιζερ, Μιχαΐλοβιτς, Ρόντιτς, Ντράγκοβιτς, Ντζίγκα, Χουάνγκ, Στάμενιτς, Μπουκαρί, Μίτροβιτς, Ίβανιτς, Εντιαγέ