Η Μάντσεστερ Σίτι γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Παίκτες Μάντσεστερ Σίτι

i

© Glomex

Η Μάντσεστερ Σίτι γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:56 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 07.03.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι για ακόμα μία φορά έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά την νίκη-πρόκριση κόντρα στη Κοπεγχάγη με 3-1, για τους «8» του Champions League.

Μετά το 3-1 στην Δανία η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Κοπεγχάγης και στο «Έτιχαντ», για να πάρει μία άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League και να κρατάει ζωντανό το όνειρό της για επανάληψη του μυθικού τρεμπλ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Μοχάμεντ Ελιουνούσι στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο ο Έρλινγκ Χάαλαντ επανέφερε το προβάδισμα δύο τερμάτων των πολιτών και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Έτσι ο Νορβηγός επιθετικός έφτασε τα 41 γκολ σε μόλις 37 εμφανίσεις στο Champions League με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και έγινε ο 19ος σκόρερ των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τρία ή περισσότερα γκολ σε εννέα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Επίσης η Σίτι επικρατήσει στα 28 από τα 30 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, ενώ είναι η δεύτερη ομάδα που έχει 30+ συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες χωρίς ήττα στη διοργάνωση.

Πλέον η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ (10/3, 17:45) στο «Άνφιλντ», για την 28η αγωνιστική της Premier League.