Ούτε ο Χάαλαντ ούτε ο Ντε Μπρόινε: Ο Ρόδρι είναι ο πιο κομβικός παίκτης της Σίτι και η απουσία του... την πλήγωσε

Ρόδρι

i

© Intime

Ούτε ο Χάαλαντ ούτε ο Ντε Μπρόινε: Ο Ρόδρι είναι ο πιο κομβικός παίκτης της Σίτι και η απουσία του... την πλήγωσε

Ιάσονας Τσίλης 13:27 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 10.10.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αρκετά χωρίς τον Ρόδρι, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή, του οποίου το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί.

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 1-0 στο «Έμιρειτς» από την Άρσεναλ και γκρεμίστηκε με αυτό τον τρόπο από την κορυφή της Premier League για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη της ήττα στο πρωτάθλημα και τρίτη σερί στις εγχώριες διοργανώσεις, αν προσθέσουμε και το 1-0 από τη Νιούκαστλ στο «Carabao Cup».

Κοινός παρονομαστής των τριών αρνητικών αποτελεσμάτων για τους «πολίτες», ήταν ο Ρόδρι. Ο Ισπανός μέσος της Σίτι, είχε αποβληθεί στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η ομάδα του στερήθηκε τις υπηρεσίες του για τρία παιχνίδια.

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι εν λόγω ήττες για την ομάδα του Πεπ, ακόμα και αν επρόκειτο για τρία εκτός έδρας παιχνίδια, δύο απέναντι σε κορυφαίες ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Νιούκαστλ. Η απουσία του Ρόδρι αποδιοργάνωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Κόβασιτς και ο Ματέους Νούνιες δεν κατάφεραν να μπουν στα παπούτσια του και η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Μάντσεστερ ήταν πολύ κατώτερη του συνηθισμένου.

Ο διεθνής Ισπανός, κρατούσε πάντα τις ισορροπίες στον άξονα, και έκανε τους «σίτιζενς» σχεδόν ανίκητους. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, στη θέση του και ένα από τα βασικότερα εργαλεία του Πεπ Γκουαρδιόλα στην περσινή μυθική σεζόν του τρεμπλ.

Μπορεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ να έχει σπάσει τα κοντέρ με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, μπορεί ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και αδιαμφισβήτητα, ο κορυφαίος δημιουργός, ωστόσο η μεμονωμένη απουσία ενός εκ των δύο, μπορεί να «καμουφλαριστεί». Και στις δύο περιπτώσεις ο Χούλιαν Άλβαρες μπορεί να καλύψει το κενό τους, όπως έχει αποδείξει.

Όταν λείπει ο Ρόδρι ωστόσο, χάνεται η συνοχή της ομάδας και δημιουργείται χάσμα μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη δημιουργία. Στις αναμετρήσεις στις οποίες η Σίτι δεν έχει στη διάθεση της τον Ισπανό, έχει πολύ μικρό ποσοστό νικών, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα παιχνίδια στα οποία αγωνίζεται.

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγριωμένη επίθεση του Γουόκερ στον βοηθό του Αρτέτα (vids)
PREMIER LEAGUE

08:47 - 10.10.2023

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγριωμένη επίθεση του Γουόκερ στον βοηθό του Αρτέτα (vids)

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από τη δημόσια διαμάχη του Κάιλ Γουόκερ με τον βοηθό του Μικέλ Αρτέτα Νίκολας Τζόβερ, μετά το τέλος του ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο για τους «πολίτες», καθώς διαχρονικά, επί ηγεσίας Πεπ πάντα υπήρχαν λύσεις και σχεδόν σε κάθε θέση, παίκτες περίπου ισάξιοι. Στο τωρινό ρόστερ όμως δεν υπάρχει πλέον, ο Ιλκάι Γκουντογκάν που θα μπορούσε να αναλάβει, έστω και προσωρινά το ρόλο του Ρόδρι, όπως γινόταν παλαιότερα όταν απουσίαζε ο Φερναντίνιο.