Η στέψη της Μάντσεστερ Σίτι και οι πανηγυρισμοί των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα (vid)
i

©BeFunky

Η στέψη της Μάντσεστερ Σίτι και οι πανηγυρισμοί των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα (vid)

Κώστας Τσιακλής 10:27 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 22.05.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι σήκωσε το 9ο πρωτάθλημα Αγγλίας στην ιστορία της, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους ποδοσφαιριστές του να το πανηγυρίζουν έντονα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι ποδοσφαιριστές του σήκωσαν το τρόπαιο της Premier League στον ουρανό του «Έτιχαντ» μετά το τέλος του αγώνα με την Τσέλσι και πανηγύρισαν τον 9ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία των «πολιτών».

Η Σίτι επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι ωστόσο αυτή η νίκη δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία αφού η ομάδα του Μάντσεστερ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα από το βράδυ του Σαββάτου όταν είχε ηττηθεί η Άρσεναλ με 1-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Έτσι το μυαλό όλων πιθανόν να ήταν συγκεντρωμένο στη φιέστα που θα ακολουθούσε.

Το τρόπαιο την ώρα της απονομής σήκωσε ο αρχηγός Ιλκάι Γκουντογκάν ενώ στη συνέχεια ο κάθε ποδοσφαιριστής με τη σειρά του σήκωσε το τρόπαιο μπροστά από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αρκετός κόσμος είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει.

Όπως ήταν λογικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των «γαλάζιων» είχαν πάρει φωτιά με φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή της στέψης και των πανηγυρισμών.

Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος Premier League και πέμπτος στα τελευταία έξι χρόνια για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» είναι η τρίτη ομάδα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο που καταφέρνουν κάτι τέτοιο μετά τις Λίβερπουλ (1979, 1980, 1982, 1983, 1984) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1996, 1997, 1999, 2000, 2001). Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία Αγγλική ομάδα μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να πάρει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθληματα.

Πλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η ομάδα του στρέφουν την προσοχή τους στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται τόσο στον τελικό του FA Cup (κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), όσο και στον τελικό του Champions League (απέναντι στην Ίντερ) και θέλει να ολοκληρώσει το τρέμπλ. Η μόνη ομάδα που το κατάφερε ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1999.