Νίκη για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, 1-0 την Τσέλσι

Νίκη για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, 1-0 την Τσέλσι

Sportal newsroom 19:55 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:04 - 21.05.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε για πρώτη φορά μετά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και κέρδισε την Τσέλσι 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε για πρώτη φορά μετά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό της και κέρδισε την Τσέλσι 1-0 για την 37η αγωνιστική της Premier League

Το μοναδικό τέρμα του αγώνα το έβαλε ο Χούλιαν Άλβαρες στο 12ο λεπτό μετά από ασίστ του Κόουλ Πάλμερ, ενώ ο Αργεντινός είχε και ένα ακυρωθέν γκολ. Καθώς σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για χέρι. 

Οι «πολίτες» μετά τη χθεσινή (20/5) νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Άρσεναλ εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο για τρίτη σερί χρονιά και ένατη φορά στην ιστορία της. Η Σίτι συγκεκριμένα είναι πρώτη με 88 βαθμούς, ενώ από την άλλη η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ βρίσκεται στη δωδέκατη θέση με 43 πόντους. 

Αυτό το πρωτάθλημα είναι το πέμπτο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μετά την κατάκτηση του τίτλου πλέον οι «πολίτες» στρέφουν το βλέμμα τους στον τελικό του FA Cup με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και για τον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου.