Ο Λάμπαρντ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αποκτήσει τον Χάαλαντ στην Τσέλσι (vids)

Φρανκ Λάμπαρντ

i

PrtScr

Ο Λάμπαρντ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αποκτήσει τον Χάαλαντ στην Τσέλσι (vids)

Κώστας Τόπας 08:33 - 20.05.2023

Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ, κατά την πρώτη του θητεία ως προπονητής της Τσέλσι.

Ο ΄Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ασταμάτητος για τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη σεζόν μετά την μετακίνησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το περασμένο καλοκαίρι. Έχει σκοράρει 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 36 τα έχει πετύχει στην Premier League, σε μια χρονιά ρεκόρ. Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός θα προσπαθήσει να προσθέσει περισσότερα τέρματα την Κυριακή (21/05, 18:00) κόντρα στην Τσέλσι, προκειμένου να «σφραγίσει» και μαθηματικά η Μάντσεστερ Σίτι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίγες ώρες πριν τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση, ο τεχνικός της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ήταν γεμάτος επαίνους για τον Χάαλαντ και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον υπογράψει κατά την πρώτη του θητεία ως προπονητής των «μπλε».

Ο Λάμπαρντ ανέλαβε για πρώτη φορά τους Λονδρέζους το 2019 και ήθελε να εντάξει τον 22χρονο στράικερ στο ρόστερ της ομάδας του. Ερωτηθείς για τον εντυπωσιακό αριθμό των τερμάτων που έχει πετύχει ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει σκοράρει τόσα τέρματα όσα έχει η Τσέλσι συνολικά στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, απάντησε: «Είναι φανταστικό. Είναι ένας παίκτης που προσπάθησα να φέρω στην Τσέλσι, το επίπεδό του σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ ξεκάθαρο.

Μου αρέσει να βλέπω παίκτες σε αυτό το επίπεδο με την... πείνα να είναι οι καλύτεροι. Οσον αφορά την αντιμετώπιση του, πρέπει να έχεις ένα σχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες τον γνωρίζουν καλά. Δεν ξέρω αν θα είχε αποφασίσει να έρθει ούτως ή άλλως, αλλά ήμουν μεγάλος θαυμαστής. Πίεζα πολύ, ήταν εξαιρετικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάμπαρντ, από τον οποίο ζητήθηκε να συγκρίνει τον παλιό του συμπαίκτη Ντιντιέ Ντρογκμπά με τον Χάαλαντ: «Ο Ντιντιέ είχε αυτόν τον αντίκτυπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Χάαλαντ είναι πιο άμεσος».