Πρώην πυγμάχος κι «άρρωστος» Σίτι: Ποιος είναι ο «τρελός» οπαδός που πήδηξε για να φιλήσει τον Χάαλαντ (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Nigel French/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Πρώην πυγμάχος κι «άρρωστος» Σίτι: Ποιος είναι ο «τρελός» οπαδός που πήδηξε για να φιλήσει τον Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 10:08 - 28.08.2023

Ο οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι που έτρεξε στο γήπεδο για να πανηγυρίσει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε δύσκολα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 στο Bramall Lane και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε χάσει πέναλτι. Ο Νορβηγός λοιπόν μετά από σέντρα του Τζακ Γκρίλις με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του ιι «έλυσε» τα πόδια των συμπαικτών του που έψαχναν το γκολ αρκετή ώρα. Αφού σκόραρε λοιπόν, ένας οπαδός των «πολιτών» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει μαζί του.

Ο συγκεκριμένος πήδηξε πάνω στον Νορβηγό και τον φίλησε, κάνοντας κάτι που μάλλον κάθε οπαδός της Σίτι θα ήθελε να κάνει. Αμέσως μετά όπως είναι λογικό η ασφάλεια του γηπέδου έτρεξε πάνω του για να τον απομακρύνει. Ποιος είναι όμως ο οπαδός που λάτρεψε τον Χάαλαντ;

Ο Τέρι Φλάναγκαν είναι 34 ετών και είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας. Συγκεκριμένα, ο πρώην Βρετανός πυγμάχος κατείχε τον τίτλο του WBO ελαφρών βαρών μεταξύ 2015 και 2017 με ρεκόρ 36-2 – 14 μέσω KO, και τώρα μπορεί να προσθέσει τον πανηγυρισμό με τον Χάαλαντ στη λίστα των επιτευγμάτων του.  Ο σκληροπυρηνικός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε στο παρελθόν φορώντας φανέλα της Σίτι κατά τη διάρκεια διαφόρων ζυγίσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πυγμάχος και κρατάει επίσης ψηλά τη ζώνη του WBO στο «Έτιχαντ».

Ο Φλάναγκαν έγινε ο πρώτος Άγγλος που κέρδισε τον τίτλο WBO ελαφρών βαρών αφού σταμάτησε τον Ζόσε Ζεπέδα σε δύο γύρους στο Μάντσεστερ. Στη συνέχεια, μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του άλλες πέντε φορές προτού αφήσει τον τίτλο για να ανέβει στα welterweight junior, αλλά έχασε από τον Μαουρίς Χούερκ το 2018 για τον τίτλο WBO light-welterweight. Ο Φλάναγκαν αγωνίστηκε άλλες τέσσερις φορές – κερδίζοντας τρεις από αυτές – πριν κρεμάσει τα γάντια του το 2019.