Ζορίστηκε αλλά κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι - «Τριάρα» της Άστον Βίλα στο Turf Moor
i

©Getty Images

Ζορίστηκε αλλά κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι - «Τριάρα» της Άστον Βίλα στο Turf Moor

Δημήτρης Χούπης 17:58 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 27.08.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ζορίστηκε, αλλά ο Ρόδρι τη ξελάσπωσε στο 88' και επικράτησε της Σέφιλντ 2-1, την ίδια η Άστον Βίλα πέρασε από το Turf Moor κερδίζοντας την Μπέρνλι 3-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα... χρειάστηκε αλλά στο τέλος επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα. 

Λίγο πολύ η κατάσταση του αγώνα ήταν γνωστή. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή του αγώνα και η Σέφιλντ είχε πιο παθητικό ρόλο, περιμένοντας στο δικό της μισό. Ωστόσο αυτό στο πρώτο ημίχρονο το κατάφερε αρκετά καλά, αφού δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε μια μεγάλη φάση να σκοράρει, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ τη σπατάλησε. Στο 37ο λεπτό η Σίτι κέρδισε πέναλτι, ο Νορβηγός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Νωρίτερα ο Άκε σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση των «πολιτών» συνεχίστηκε και το γκολ τελικά ήρθε στο 63'. Ο Τζακ Γκρίλις έβγαλε μια σέντρα βρήκε τον Χάαλαντ και αυτός με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο η Σίτι «πλήρωσε» το γεγονός ότι δεν τελείωσε το ματς νωρίτερα και δέχτηκε γκολ στο 85'.

Ο Μπογκλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γουόκερ και με ένα δυνατό σουτ έκανε το 1-1 για τις «λεπίδες». Η χαρά της Σέφιλντ δεν κράτησε για πολύ και τρία λεπτά μετά ο Ρόδρι με δυνατό σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1 για τη Σίτι και της έδωσε τη νίκη. 

Νέα νίκη για την Άστον Βίλα 

Η Άστον Βίλα την ίδια ώρα πέρασε από το Turf Moor, κερδίζοντας την Μπέρνλι με 3-1. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι «βίλανς» ήταν καλύτεροι και βάσει την εικόνα τους, άξιζαν τα δύο γκολ που έβαλαν. Ο Μάτι Κας ανέλαβε δράση, ανοίγοντας το σκορ στο 8' μετά από ασίστ του Γουότκινς, ενώ ο ίδιος στο 20' μετά από ασίστ του Ντιαμπί έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα δύο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Μπέρνλι ξεκίνησε ιδανικά, μειώνοντας στο 47'. Ο Φόστερ με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν για το 2-1 και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί δεν εκμεταλλεύτηκε το γκολ και 14' λεπτά μετά δέχτηκε τρίτο τέρμα.

Στο 61' ο Ντιαμπί μετά την ασίστ που έβγαλε, έβαλε και γκολ, καθώς με ένα ωραίο σουτ άφησε «άγαλμα τον Τράφορντ για το 1-3. Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τέλος και η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε ακόμα μία νίκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (4ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ