Η Μάντσεστερ Σίτι σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, καθώς «έπιασε» Τσέλσι και Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, καθώς «έπιασε» Τσέλσι και Γιουνάιτεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:26 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 20.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε επί της Μπάγερν Μονάχου με συνολικό σκορ 4-1, για τα προημιτελικά του Champions League, σημειώνοντας ένα ιστορικό επίτευγμα.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αφού ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε στην ισοπαλία 1-1, η οποία εξασφάλισε τη συνολική νίκη με 4-1 επί της Μπάγερν Μονάχου για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε η τρίτη αγγλική ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League σε τρεις διαδοχικές σεζόν. 

Οι άλλες δύο αγγλικές ομάδες της λίστας είναι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που και οι δύο πέτυχαν το κατόρθωμα μεταξύ 2006-07 και 2008-09.

Ο Νορβηγός έχασε ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά «άνοιξε» τον δρόμο προς τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, προσπερνώντας τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, Γιαν Σόμερ, για το 48ο του γκολ σε 41 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ εκτέλεσαν ένα πέναλτι στην καθυστέρηση μέσω του Τζόσουα Κίμιχ, αλλά και πάλι κατατρύχτηκε από την αδυναμία της να κάνει την κατοχή και τις ευκαιρίες να μετρήσουν. 

Η Σίτι θα αντιμετωπίσει μία παλιά αντίπαλό της τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σημείωσε δύο γκολ στις καθυστερήσεις για να ανατρέψει θεαματικά την ισοπαλία στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη σεζόν. 

Πεπ, όπως λένε και οι Άγγλοι, «if you can't beat them, join them»

Πεπ, όπως λένε και οι Άγγλοι, «if you can't beat them, join them»

Αφήνοντας κατά μέρος τους νεωτερισμούς ο Γκουαρντιόλα παρουσιάζει φέτος μια εκδοχή της Σίτι που πετυχαίνει ακολουθώντας την ποδοσφαιρική πεπατημένη, αυτή ακριβώς η επιστροφή, η εμπιστοσύνη, στα βασικά μοιάζει ο ασφαλέστερος δρόμος ΚΑΙ για την ευρωπαϊκή επιτυχία!

«Ο ημιτελικός πάλι... η εμπειρία που έχουμε στη διοργάνωση, οι παίκτες το νιώθουν πολύ, θέλουν να τα πάνε πολύ καλά», είπε ο Γκουαρδιόλα στο BT Sport. 

Η Μπάγερν απέλυσε τον Γιούλιαν Νάιγκελσμαν και στη θέση του η γερμανική ομάδα έφερε τον Τόμας Τούχελ νωρίτερα αυτό το μήνα παρά το τέλειο ρεκόρ στο Champions League αυτή τη σεζόν, αλλά έκτοτε έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη και το Κύπελλο Γερμανίας.

«Αν δεν μπορούμε να πάρουμε θετικά από αυτό το ματς, θα είχαμε πρόβλημα», είπε στο DAZN ο Τούχελ του οποίου η ομάδα απέχει μόλις δύο βαθμούς από την Ντόρτμουντ στην κούρσα του τίτλου της Bundesliga

«Αυτή τη στιγμή, η Σίτι είναι στην καλύτερη κατάσταση, με τους καλύτερους παίκτες στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο», είπε ο Γερμανός τεχνικός.

Tags: