Επική ανατροπή για τη Σίτι κόντρα στην Τότεναμ, στο -5 από την κορυφή οι «πολίτες»

Ριγιάντ Μαχρέζ

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Επική ανατροπή για τη Σίτι κόντρα στην Τότεναμ, στο -5 από την κορυφή οι «πολίτες»

Sportal newsroom 23:53 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 20.01.2023

Μέσα σε τρία λεπτά βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά, αλλά χρειάστηκε 12 λεπτά για να φτάσει στην ολική ανατροπή. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-2 της Τότεναμ και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Ματσάρα στο Μάντσεστερ με νικήτρια τη Σίτι! Οι «σπερς» σόκαραν τους πολίτες με δύο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μέσα σε χρόνο ρεκόρ έφερε το ματς τούμπα και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 4-2.

Έτσι, οι «σίτιζενς» μείωσαν στους 5 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι. Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο ημίωρο, όπου οι «πολίτες» ανέβασαν στροφές και είχαν τρεις καλές στιγμές με Λιούις (39') και Χάαλαντ (42', 43').

Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)
REST OF THE WORLD

15:48 - 19.01.2023

Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)

Μάξι Περόνε, Βίτορ Ρόκε, Αλβάρο Ροντρίγκες, Πάτρικσον Ντελγκάδο, Τζον Ντουράν είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» κόντρα στη ροή του αγώνα και μέσα σε τρία λεπτά πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων λίγο πριν την ανάπαυλα. Αρχικά στο 45' ο Κουλουσέφσκι έκανε το 1-0 μετά από ασίστ του Μπεντανκούρ, ενώ στο 45+2' ο Έμερσον με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη οι «σίτιζενς» μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν τη μοίρα τους και μέσα σε μόλις δύο λεπτά έφεραν ξανά το ματς στα ίσια. Στο 51' ο Χουλιάν Άλβαρες μείωσε και στο 53' ο Έρλινγκ Χάαλαντ ισοφάρισε σε 2-2, πετυχαίνοντας το 22ο φετινό γκολ του.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της πλέον μετά από αυτό το εκπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, η Σίτι έφτασε και στην ολική ανατροπή. Στο 63' ο Μάχρεζ νίκησε τον Γιορίς με ένα φοβερό σουτ από διαγώνια θέση. Μάλιστα, ο Αλγερινός έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα στο 90ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ρίκο Λιούις, Ακάνζι, Στόουνς, Άκε, Γκουντογκάν, Ρόντρι, Γκρίλις, Μαχρέζ, Άλβαρεζ, Χάαλαντ.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ντέιβις, Ντάιερ, Ρομέρο, Πέρισιτς, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Σον, Κουλουσέφσκι, Κέιν.