Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)
i

Photo by Rodrigo Valle/ © Getty Images

Δέκα «διαμάντια» της Νότιας Αμερικής που ετοιμάζονται να λάμψουν στην Ευρώπη (pics & vids)

Μάξι Περόνε, Βίτορ Ρόκε, Αλβάρο Ροντρίγκες, Πάτρικσον Ντελγκάδο, Τζον Ντουράν είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως στο άμεσο μέλλον.

Οι χώρες της Νοτίου Αμερικής έχουν να υπερηφανεύονται πως είναι οι «μανάδες» κορυφαίων ποδοσφαιριστών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως. Τα ευκόλως εννοούμενα... 

Deloitte: Πρώτη ξανά η Μάντσεστερ Σίτι στη λίστα με τους πλουσιότερους συλλόγους, βάσει των εσόδων τους
PREMIER LEAGUE

13:52 - 19.01.2023

Deloitte: Πρώτη ξανά η Μάντσεστερ Σίτι στη λίστα με τους πλουσιότερους συλλόγους, βάσει των εσόδων τους

Ο σύλλογος με τα περισσότερα έσοδα στον πλανήτη, την περίοδο 2021-22, ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Έντεκα από τις ομάδες της πρώτης 20άδας της σχετικής λίστας αγωνίζονται στην Premier League.

Το Περού και η Βραζιλία ανοίγουν σήμερα έναν διαγωνισμό που επιστρέφει δύο χρόνια αργότερα από το αναμενόμενο λόγω της πανδημίας. Το τουρνουά χωρίζεται σε δύο μέρη: φάση ομίλων και Εξαγωνικό. Οι τέσσερις καλύτεροι θα πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 τον Μάιο. Λείπουν βέβαια οι Έντρικ, Γκαρνάτσο και Λούκα Ρομέρο... αλλά υπάρχει πολύ ταλέντο. Όπως καταλαβαίνετε οι «σκάουτερς» δεν θα πάρουν τα μάτια τους πάνω από αυτό το τουρνουά. 

Μάξι Περόνε (Αργεντινή)

Ο Μάξι Περόνε είναι ένας εκ των ηγετών της ομάδας του Χαβιέρ Μασεράνο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα του έχει τηλεφωνήσει ήδη τρεις φορές για να τον πάρει στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Ντιέγκο Παράδο 

O Ντιέγκο Παράδο έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (μπόρεσε να παίξει στο Champions League νέων με τους «μερένχες» και πρωταθλητής νέων στην Ισπανία με τη «Βασίλισσα») και είναι ένας πολύ ταλαντούχος μέσος. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βολιβίας.

Βίτορ Ρόκε

Ο Βίτορ Ρόκε είναι 17 ετών και αγωνίζεται ως επιθετικός με την Ατλέτικο Παραναένσε. Έχει επτά γκολ και τρεις ασίστ σε 36 εμφανίσεις. «Είναι διαφορετικός επιθετικός: είναι γρήγορος και ξέρει πώς να συναναστρέφεται», είναι τα λόγια του Σκολάρι για τον Βραζιλιάνο νεαρό φορ. 

Ντάριο Οσόριο 

H Τότεναμ έστειλε σκάουτερ για να δουν του Ντάριο Οσόριο. Ο Χιλιανός 18χρονος εξτρέμ έχει ήδη κάνει αίσθηση στα γήπεδα της Νότιας Αμερικής.

Τζον Ντουράν

Η Άστον Βίλα επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τους Σικάγο Φάιρ για τη μόνιμη μεταγραφή του 19χρονου Κολομβιανού επιθετικού, Τζον Ντουράν.

Πάτρικσον Ντελγκάδο

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, Πάτρικσον Ντελγάδο από τον Ισημερινό διαθέτει πολύ καλή τεχνική και δύναμη. Αγωνίζεται ως δανεικός στον Άγιαξ από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε. 

Ντιέγκο Γκόμεζ

Ο Ντιέγκο Γκόμεζ είναι 20 ετών, αγωνίζευται στην Λιμπερτάδ και έλαβε το βραβείο Young Revelation 2022. Ο Παραγουανός μέσος είναι σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις. 

Άλβαρο Ροντρίγκες

Ο Άλβαρο Ροντρίγκες είναι 18 ετών, αγωνίζεται ως επιθετικός και έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. O «El Toro», όπως είναι το παρατσούκλι του νεαρού φορ είναι από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Ουρουγουάης. 

Τελάσκο Σεγόβια

Ο 19χρονος μέσος της Σαμπντόρια, Τελάσκο Σεγόβια οδήγησε τη Βενεζουέλα στον τελικό και επιλέχθηκε «MVP» του τελευταίου τουρνουά στην Τουλόν