Μάξιμο Περόνε: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα «έκλεισε» το νέο αστέρι της Αργεντινής (vid)
i

Περόνε/©instagram

Μάξιμο Περόνε: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα «έκλεισε» το νέο αστέρι της Αργεντινής (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:39 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι θα πληρώσει περισσότερα από τη ρήτρα αποδέσμευσης του στη Βελέζ.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Μάξιμο Περόνε στο Κόπα Λιμπερταδόρες με τη φανέλα της Βελέζ τράβηξαν το ενδιαφέρον του Πεπ Γκουαρντιόλα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 20χρονο μέσο της ομάδας από την Αργεντινή και τον έπεισε να μετακομίσει το στην Αγγλία προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ των «πολιτών» 

Πριν από λίγο το ESPN ανέφερε ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας συμφώνησε να δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του άμεσα, χωρίς να περιμένει το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από την ομάδα του. Ο Περόνε, μετά την ολοκλήρωση των υποχρέωσεων του στο Κόπα Αμέρικα με την εθνική ομάδα της Αργεντινής για παίκτες κάτω των 20 ετών, αναμένεται να ταξιδέψει στην Αγγλία για να υπογράψει εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία θα υπερκαλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του. 

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις σε ένα τουρνουά κάτω των 16 ετών με την Εθνική Αργεντινής, που πραγματοποιήθηκε το 2019, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε ορισμένα ισπανικά μέσα τον συνέκριναν με τον Φερνάντο Ρεντόντο. Ο ίδιος ταυτίζεται περισσότερο με το αγωνιστικό στύλ του Σέρχιο Μπουσκέτς, αναφέροντας σχετικά: «Θέλω να καλύψω όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Νομίζω ότι είμαι 5άρι και θέλω πολύ να πασάρω. Μου αρέσει και το απολαμβάνω πολύ.»