Μαντσίνι: Απώλεια για τον Άρη, κέρδος για τον Παναθηναϊκό
i

Μαντσίνι/©Intime

Μαντσίνι: Απώλεια για τον Άρη, κέρδος για τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 08:25 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 25.01.2023

Τι χάνει ο Άρης αγωνιστικά και τι αντιστοίχως κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την μεταγραφή του 26χρονου αργεντινού επιθετικού.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι εκτός απροόπτου μετακομίζει στον Παναθηναϊκό σε μια από τις κινήσεις που… έσκασε με κρότο στην χειμερινή, εγχώρια, μεταγραφική περίοδο. Και που θα επηρεάσει αγωνιστικά τις δυο ομάδες που εμπλέκονται, γιατί δεν πρεπεί να απομονώνουμε και το οικονομικό όφελος που καρπώνεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης και είναι πολύ μεγάλο.  Τον Άρη που θα χάσει ένα ποδοσφαιριστή που επί 3,5 χρόνια αποτελούσε ένα βασικό μοχλό της επιθετικής του γραμμής με συνεισφορά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού και τον Παναθηναϊκό που ετοιμάζεται να προσθέσει στο ρόστερ του ένα απόλυτα χρήσιμο και έτοιμο άμεσα… προς χρήση, πολυεργαλείο.

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μαντσίνι, στα 3 εκατ. ευρώ η αποζημίωση για Άρη και Μπορντό!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:49 - 25.01.2023

Παναθηναϊκός: Στα πράσινα ο Μαντσίνι, στα 3 εκατ. ευρώ η αποζημίωση για Άρη και Μπορντό!

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την μεταγραφή του Αργεντίνου και θα καταβάλλει συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Ντάνιελ Μαντσίνι, αποζημιώνοντας τον Άρη και τη Μπορντό που είχε ποσοστό μεταπώλησης. Τι προβλέπει η συμφωνία με τον παίκτη.

Σκορ και ασιστ: Ο Άρης χάνει έναν από τους πιο επιδραστικούς του παίκτες. Ένα σημείο αναφοράς για την επίθεσή του. Ένα πολύτιμο εργαλείο με ευχέρεια να αγωνιστεί σε όλο το πλάτος της επίθεσης. Τόσο ως ακραίος επιθετικός όσο και ως second striker. Ένα παίκτη που του έδινε και γκολ, ειδικά μετά την πρώτη του σεζόν προσαρμογής που εξέλιξε το παιχνίδι του και απέκτησε μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όταν μάλιστα δεν σκόραρε… τάιζε τους συμπαίκτες του έχοντας καταγράψει 18! Ασιστ.

Ταχύτητα: Χάνει επίσης σε ταχύτητα, προσόν απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Μαντσίνι είναι… ιδανικός στο ανοικτό γήπεδο, στο επιθετικό τρανζίσιον της ομάδας του με ικανότητα και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του αλλά και να τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις.

Ανασταλτική λειτουργία: Αν και φύσει επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, ο Μαντσίνι δεν υστερεί στο ανασταλτικό κομμάτι. Αντιθέτως είναι από τους πιο φιλότιμους στο ρόστερ, με βοήθεια στο εκάστοτε μπακ που αγωνίζεται μαζί του στην πλευρά, με διαγώνιες καλύψεις και φυσικά πίεση στους αμυντικούς όταν ξεκινάει το build up του αντιπάλου.

Τακτική πειθαρχία: Ο Πάρντιου θα στερηθεί ένα παίκτη απόλυτα πειθαρχημένο στο τακτικό κομμάτι. Που εκτελεί αταλάντευτα τις οδηγίες του κόουτς. Ένας παίκτης από αυτούς που αρέσουν στους προπονητές γιατί υπηρετούν πιστά το πλάνο.

Παλαιότητα: Ο Μαντσίνι μαζί με τον Κουέστα και τον Ματέο θεωρούνταν από τις παλιοσειρές της ομάδας. Από τους πλέον έμπειρους με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του Άρη και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν. Παίζει από το 2019 στο club και μαζί με τους Γκάμα, Ματίγια, Σάσα, Κουέστα, Βέλεθ, Ματέο ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι της αγωνιστικής αναγέννησης του Άρη μετά την περιδίνησή του στις χαμηλές κατηγορίες. Μπολιάστηκε με λίγα λόγια με το DNA της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός από την δική του πλευρά, πέρα από όλα τα παραπάνω, κερδίζει μια ακόμη αξιόπιστη λύση στους εξτρέμ, σε θέση δηλαδή που δεν βρίθει και επιλογών μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αιτόρ και σε ένα χρονικό σημείο που μοιάζει να έχουν στερέψει οι επιθετικές ιδέες. Επιπλέον παίρνει ένα ποδοσφαιριστή έτοιμο, που δεν θα χρειαστεί- παρά ελάχιστο- χρόνο προσαρμογής και σε πολύ καλή παραγωγικά ποδοσφαιρική ηλικία. Ένα παίκτη επίσης με αυξημένο κίνητρο και διάθεση να δείξει και να κάνει πράγματα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Παίρνει ακόμη και ένα παιδί που είναι άριστος επαγγελματίας και που σπανίως θα δημιουργήσει θέμα στα αποδυτήρια.