Μάντζιος: «Σημαντική νίκη, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι»

Άκης Μάντζιος

i

©intime

Μάντζιος: «Σημαντική νίκη, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι»

Αλέξης Σαββόπουλος 21:52 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 17.02.2024

Ο προπονητής του Άρη θεωρεί σημαντικό να ξεκουραστεί η ομάδα του μετά από τον μαραθώνιο των 13 αγώνων σε 40 μέρες και πιστεύει ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα.

Στην πρώτη του τοποθέτηση στο συνδρομητικό κανάλι μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Άρη στάθηκε στη σημασία της νίκης αλλά και την κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια: «Θέλαμε τη νίκη σήμερα και για την ψυχολογία μας. Κλείσαμε έναν κύκλο 13 αγώνων, με τα εννέα εκτός. Κάναμε μία σημαντική νίκη και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε τα πλέι οφ. Είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε μία γεμάτη εβδομάδα για να ξεκουραστούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Στο τέλος φάνηκε λίγο η κόπωση αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Η εξασφάλιση της εξάδας μάλιστα, ο Μάντζιος θεωρεί ότι θα απελευθερώσει την ομάδα του και θα την βοηθήσει να παίξει καλύτερα στη συνέχεια: «Όταν κερδίζεις και έχεις συνεχόμενες νίκες, αυτό απελευθερώνει την ομάδα. Το κυριότερο όμως είναι να ξεκουραστεί η ομάδα. Είχαμε μία δύσκολη περίοδο. Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ώστε να τελειώσουμε τη χρονιά με τους στόχους που έχουμε θέσει», κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο προπονητής του Άρη σχολίασε και την απόδοση του Βέλεθ ως αμυντικού χαφ λέγοντας: “Μας δίνει λύσεις σε μία θέση που η ομάδα ταλαιπωρείται από την αρχή της χρονιάς. Και αυτός έχει πάρει συνεχόμενα ματς. Έχασε τη φρεσκάδα του σήμερα από ένα σημείο και μετά. Για αυτό είναι σημαντικό να ξεκουραστεί η ομάδα για τη συνέχεια” αλλά και για τον Ανσαριφάρντ για τον οποίο είπε: “Πολύ καλός και ποιοτικός. Έχουμε δύο πολύ καλά σεντέρ φορ. Κάποια στιγμή ίσως παίξουν και μαζί. Περιμένουμε να μας βοηθήσει πάρα πολύ”.

Τέλος αναφέρθηκε και στη δεύτερη εμφάνιση του Μπένετ στο βασικό σχήμα και θέλησε να είναι επιεικής: “Είναι ένα παιδί 19 χρονών. Θέλει χρόνο. Του δίνουμε τη δυνατότητα να παίζει και περιμένουμε πολλά περισσότερα. Όταν είσαι σε μία καινούργια ομάδα και μία καινούργια χώρα, χρειάζεται προσαρμογή. Θεωρώ ότι έχει να δώσει αρκετά πράγματα”