Ο Μαουρίσιο αποτελεί παρελθόν από την Πορτιμονένσε κι αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του

Μαουρίσιο, Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Ο Μαουρίσιο αποτελεί παρελθόν από την Πορτιμονένσε κι αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:32 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 29.01.2024

Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Μαουρίσιο, αποχώρησε από την Πορτογαλία και την Πορτιμονένσε.

Τέλος από την Πορτογαλία ο Ζοσέ Μαουρίσιο!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, αποτελεί παρελθόν πλέον από την Πορτιμονένσε έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στους «ασπρόμαυρους».

Συνολικά, ο 35χρονος Βραζιλιάνος μέτρησε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρία γκολ.

«Έκλεισε ο κύκλος με την Πορτιμονένσε. Αποχωρώ με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ήρθα, από την μπροστινή πόρτα. Ένα ευχαριστώ στην Πορτιμονένσε, την διοίκηση, τους παίκτες, τους οπαδούς και όλους όσοι είχαν συνεισφορά στην παρουσία μου», ανέφερε ο ίδιος στις τελευταίες του δηλώσεις, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως ο στόχος του είναι να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό παρελθόν του Μαουρίσιο

Ο Μαουρίσιο ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρήκε την... Ιθάκη του στην Τούμπα, αποτέλεσε ένα από τα βασικά εργαλεία στη φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου κι έγραψε ιστορία με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Συνολικά, ο έμπειρος αμυντικός χαφ κατέγραψε 92 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, με εννιά γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ επίσης μέτρησε έναν σοβαρό τραυματισμό, ένα αήττητο πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Στη συνέχεια, ο Μαουρίσιο αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, μάζεψε τις βαλίτσες του από τη Θεσσαλονίκη αλλά παρέμεινε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού

Η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτησή του τον Οκτώβριο του 2020. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 56 ματς με τους «πράσινους», με απολογισμό επτά γκολ, τρεις ασίστ και μία κατάκτηση Κυπέλλου.