Μαρινάκης: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Μαρινάκης: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 13:18 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 19.08.2023

Συνέντευξη εφ' όλη της ύλης έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην «Daily Mail», μιλώντας τόσο για την πορεία της Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Νότγιχαμ Φόρεστ πέτυχε την πρώτη της νίκη για τη νέα σεζόν την Παρασκευή (18/08), αφού κέρδισε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 στο «Σίτι Γκράουντ». Η ομάδα του Στιβ Κούπερ προχώρησε σε ολικό λίφτινγκ το περασμένο καλοκαίρι, εντάσσοντας στο ρόστερ της 30 νέους ποδοσφαιριστές, καθώς ο 43χρονος Ουαλός προπονητής προσπαθούσε να αναπτύξει μια ομάδα ικανή να αγωνιστεί στα σαλόνια της Premier League.

Μιλώντας στην «Daily Mail», ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Νότιγχαμ τη φετινή σεζόν και παράλληλα τόνισε το πόσο αποφασισμένος είναι ώστε να κάνει τον σύλλογο μια «καθιερωμένη» ομάδα της Premier League.

«Τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ένα χρόνο εμπειρίας και φυσικά στην αρχή όλοι κάνουμε λάθη. Η εμπειρία της Premier League είναι πολύ σημαντική και αυτός ο σύλλογος είναι ένας τεράστιο κλαμπ. Οπως είναι εδώ κι αρκετά χρόνια, για την ακρίβεια όσο η ηλικία του γιου μου (Μιλτιάδη) από το 1999, που δεν ήταν στην Premier League.

Αυτός ο σύλλογος με τη δημοτικότητα και τους υποστηρικτές, τα προηγούμενα επιτεύγματα στο Champions League πρέπει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερα. Τα πήγαινε πολύ καλά και ξεπερνούσε σε απόδοση τη Λίβερπουλ, ήταν ένας πολύ δημοφιλής σύλλογος και μου άρεσε.

«Να δούμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Top 10 της Premier League»

Μερικά χρόνια αργότερα αγόρασα τον σύλλογο και θέλω να εδραιωθεί στην Premier League. Εχουμε ξοδέψει πολλά για το προπονητικό κέντρο, το γήπεδό μας και έχουμε άδεια σχεδιασμού για το γήπεδό μας και την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και το όνειρο είναι να δούμε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο top 10 της Premier League», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περυσινή σεζόν, η Νότιγχαμ τερμάτισε τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 16η θέση της κατάταξης. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου πιστεύει ότι υπάρχει μια ευκαιρία να βελτιωθεί αυτή τη σεζόν.

«Ο στόχος φέτος είναι να έχουμε καλύτερη απόδοση από πέρυσι. Αν βλέπατε πέρυσι μερικά από τα αποτελέσματα και στο τέλος της ημέρας τους βαθμούς μας και τη διαφορά σε ομάδες γύρω μας, δύο νίκες και η ομάδα θα ήταν 12η ή 13η. Για την πρώτη χρονιά στην Premier League πήγαμε καλά, θα μπορούσαμε καλύτερα και ελπίζουμε φέτος που θα ολοκληρώσουμε και το ρόστερ των μεταγραφών μας, να έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι.

Στη συνέχεια, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις μεταγραφές που γίνονται από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας ότι οι μισθοί που λαμβάνουν είναι μέχρι και επτά φορές μεγαλύτεροι απ' αυτούς της Premier League.

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και επίσης φέτος είδαμε ότι η Σαουδική Αραβία στοχεύει σε παίκτες που δεν είναι 35 ή 36 ετών, αλλά είναι νέοι καλοί παίκτες και οι προσφορές που λαμβάνουν είναι πέντε, έξι, επτά φορές μεγαλύτερες απ' αυτές που υπάρχουν Premier League. Επίσης έχουμε το Οικονομικό Fair Play που πρέπει να γνωρίζουμε. Ολα αυτά δημιουργούν μεγάλη ανησυχία όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλους τους συλλόγους», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»

Βαγγέλης Μαρινάκης ©intime

Φυσικά αν η ομάδα αρχίσει να αποδίδει, δεν υπάρχει όριο γιατί είναι μεγάλη ομάδα και αυτό που είδατε πέρυσι είναι ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ σε πολλά μεγαλύτερα παιχνίδια με αντιπάλους τα πήγαμε πολύ καλά και με μικρότερους αντιπάλους όχι όπως αναμενόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρινάκης και στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για το μοντέλο της επαγγελματικής διαιτησίας που θέλει να φέρει στην Ελλάδα και στάθηκε στην ανεπάρκεια της ΕΠΟ.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δημιουργεί επίσης βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εμείς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά γήπεδα και δουλεύουμε πολλά για τη βελτίωση και την προώθηση της μάρκας, είναι ένα πρόβλημα.

«Πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό όργανο διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση γιατί είμαι και πρόεδρος της ελληνικής Super League, να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές», πρόσθεσε.

«Είναι κάτι που λειτουργεί πολύ καλά στην Αγγλία και αυτό που είπαμε είναι να αντιγράψουμε ακριβώς το ίδιο. Η Πορτογαλία το έκανε με επιτυχία και βλέπετε πόσο επιτυχημένη είναι. Μπορείτε να δείτε ότι η Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα επειδή επίσης τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι περιορισμένα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση. Για εμάς πρέπει να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε έναν επαγγελματία για την επιτροπή που αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να το κάνει αυτό, η επιτροπή έχει ψήφο μειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα», κατέληξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.