Αυτό που έκανε ο Μάρκο Ρόις στους οπαδούς της Ντόρμουντ για το «αντίο» του δείχνει το ήθος του (vids)

Μάρκο Ρόις

Αυτό που έκανε ο Μάρκο Ρόις στους οπαδούς της Ντόρμουντ για το «αντίο» του δείχνει το ήθος του (vids)

Κώστας Τόπας 08:22 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 29.05.2024

Ο Μάρκο Ρόις έδειξε την πραγματική του αγάπη στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με μια απλή χειρονομία που έκανε μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του.

Ο θρύλος της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις, έπαιξε τον τελευταίο του εντός έδρας αγώνα για τον σύλλογο το Σάββατο (18/05), 12 χρόνια μετά την ένταξή του από την Γκλάντμπαχ.

Ο 34χρονος επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Βεστφαλών κόντρα στη Ντάρμσταντ για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα πολύ όμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Ρόις δεν ήταν βασικός για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς αυτή τη σεζόν, αλλά με την πρόκριση της Ντόρτμουντ στο επόμενο Champions League να είναι ήδη εξασφαλισμένη, πήρε φανέλα για την αρχική ενδεκάδα στον τελευταίο του αγώνα στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ».

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ τίμησαν τον ήρωά τους - στον οποίο δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Έμρε Τσαν - με ένα τεράστιο κορεό που απεικόνιζε τη φανέλα του, καθώς και ένα πανό που έγραφε: «Το όνομά σου σημαίνει ταυτότητα και πίστη - Ευχαριστούμε, Μάρκο!»

Όταν ο Ρόις αντικαταστάθηκε στο 81ο λεπτό, οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν καθώς έφευγε από το γήπεδο. Μετά το σφύριγμα της αναμέτρησης, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός κατευθύνθηκε στο «κίτρινο τοίχος» και ανέβηκε στην κερκίδα για να τραγουδήσει μαζί με τους οπαδούς της ομάδας του.

Οι ultras ανακάλυψαν τότε ότι ο Ρόις τους είχε αφήσει μια ωραία έκπληξη ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης του. Ο 34χρονος Γερμανός έδωσε χρήματα σε χιλιάδες υποστηρικτές για να απολαύσουν μπίρες μετά τον αγώνα σε μπαρ έξω από το γήπεδο.

Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα σημείωμα του Ρόις κολλημένο στο μπαρ που έγραφε: «Σας ευχαριστώ για όλα! Η αποχαιρετιστήρια μπύρα είναι δικιά μου. Ο Μάρκο σας».

Κατά τη διάρκεια 12 σεζόν στη Ντόρτμουντ, ο Ρόις κατέγραψε 428 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 170 γκολ και μοιράζοντας 131 ασίστ.

Απίστευτο: O βασικός κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ με μπυροκοιλιά δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης!
CHAMPIONS LEAGUE

20:39 - 17.05.2024

Απίστευτο: O βασικός κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ με μπυροκοιλιά δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Με λίγα παραπανίσια κιλά εντοπίστηκε o βασικός κεντρικός της Ντόρτμουντ, Νίκλας Σιούλε, δύο εβδομάδες πριν τον τελικό της ομάδας στο UEFA Champions League, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα μπορούσε ακόμη να προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο στους απολογισμούς του αν καταφέρει η Ντόρτμουντ να επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ» την 1η Ιουνίου.