Ο Γιορέντε αποκάλυψε ότι κάνει την παλαιολιθική δίαιτα: «Τρώω ό,τι έτρωγαν σε εκείνη την εποχή!»

Ο Γιορέντε αποκάλυψε ότι κάνει την παλαιολιθική δίαιτα: «Τρώω ό,τι έτρωγαν σε εκείνη την εποχή!»

Sportal newsroom 18:22 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 09.04.2024

Ο Μάρκος Γιορέντε κάνει μία πολύ αυστηρή διατροφή, καθώς τρώει ότι έτρωγαν οι άνθρωποι την παλαιολιθική εποχή.

Το πολυεργαλείο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάρκος Γιορέντε, παραχώρησε δηλώσεις στο Cadena SER «El Larguero» εν όψει της αναμέτρησης των «ροχιμπλάνκος» με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Champions League.

Επιπλέον, ο Ισπανός άσος της ομάδας του Ντιέγκο Σιμέονε αποκάλυψε ότι κάνει την παλαιολιθική διατροφή και όπως τόνισε θα την κάνει για όλη του τη ζωή.

«Είμαι ήρεμος αυτή τη στιγμή. Θα υπάρξει καιρός για νευρικότητα την Τετάρτη. Είναι καλό να το ζεις ήρεμα. Ανυπομονώ για το παιχνίδι και νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη φετινή σεζόν. Η είσοδος στους ημιτελικούς του Champions League είναι μια άλλη ιστορία. Η ομάδα είναι πολύ πρόθυμη και έχει πολλά κίνητρα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για την παλαιολιθική διατροφή που κάνει: «Με την παλαιολιθική διατροφή θα πάω 100%. Είναι τρόπος ζωής. Με αυτό θα ζήσω και με αυτό θα πεθάνω. Έτσι είναι. Το κάνω για την υγεία μου και όχι για το ποδόσφαιρο. Είμαι ξεκάθαρος ότι όταν τελειώσω την καριέρα μου, θα συνεχίσω να φροντίζω τον εαυτό μου εξίσου ή περισσότερο από τώρα».

Σε ερώτηση για το τι είναι η παλαιολιθική δίαιτα είπε: «Είναι να τρως ό,τι τρώγονταν στην παλαιολιθική εποχή. Να μην τρως καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα. Ζυμαρικά, ψωμί, σιτάρι, ρύζι, τίποτα από αυτά. Ούτε γαλακτοκομικά. Μόνο τυριά υψηλής ποιότητας. Τρώω τα πάντα. Από 'κει και πέρα τρώω κρέας, όπως η μπριζόλα που λατρεύω. Ψάρια, αυγά, λαχανικά. Και υδατάνθρακες όπως πατάτες, γλυκοπατάτες και μανιόκα».

Λίγες λεπτομέρειες για την παλαιολιθική δίαιτα

Η παλαιολιθική δίαιτα είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που βασίζεται σε τροφές που μπορεί να είχαν φάει οι άνθρωποι κατά την Παλαιολιθική Εποχή. Η Παλαιολιθική Εποχή χρονολογείται από περίπου 2,5 εκατομμύρια έως 10.000 χρόνια πριν.

Μια σύγχρονη δίαιτα paleo περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Πρόκειται για τροφές που παλαιότερα μπορούσαν να αποκτήσουν οι άνθρωποι κυνηγώντας και μαζεύοντας. Δεν περιλαμβάνει τρόφιμα που έγιναν πιο κοινά όταν ξεκίνησε η μικρής κλίμακας γεωργία πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν δημητριακά, όσπρια και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τι τρως: Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, αυγά, άπαχα κρέατα, ψάρια, έλαια.

Τι να αποφύγεις: Δημητριακά, όσπρια, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένη ζάχαρη, αλάτι, αμυλούχα λαχανικά, τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας.