Η UEFA πήρε θέση για τις απειλές του ISIS στα προημιτελικά του Champions League

Champions League

i

© PrtScr

Η UEFA πήρε θέση για τις απειλές του ISIS στα προημιτελικά του Champions League

Κώστας Τόπας 15:39 - 09.04.2024

Με ανακοίνωσή της η UEFA πήρε θέση σχετικά με τις απειλές του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα στα γήπεδα των αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Η τρομοκρατική οργάνωση «ISIS» εξαπέλυσε επίθεση κατά των τεσσάρων γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Champions League. Το ίδρυμα «Al Azaim», ένα Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος (Daesh, ISIS), δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλεί το «Παρκ Ντε Πρενς», «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το «Μετροπολιτάνο» και το «Έμιρεϊτς» με μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

Η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία της Μαδρίτης ενεργοποίησε δύο πρωτόκολλα ασφαλείας ενόψει του Champions League αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Και συγκεκριμένα για τους δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο-Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Σχεδόν 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να φτάσουν στην ισπανική πρωτεύουσα για τις δύο αυτές αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός!

Από την πλευρά της, η UEFA κλήθηκε να σχολιάσει τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τις απειλές του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα στα γήπεδα των αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Οπως τόνισε, έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές, ενώ διευκρίνισε ότι όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UCL αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στους αντίστοιχους χώρους. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της UEFA.