Κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό - Παντού κόσμος με φανέλες της Μαρσέιγ στην πόλη
i

©intime

Κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό - Παντού κόσμος με φανέλες της Μαρσέιγ στην πόλη

Βασίλης Μοιρώτσος 17:23 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 15.08.2023

Παρά τις όποιες ανησυχίες μπορεί να είχαν εκφραστεί από πολλούς, η αποστολή του Παναθηναϊκού τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη Μασσαλία, η οποία από νωρίς είναι γεμάτη σε όλους τους δρόμους με κόσμο της Μαρσέιγ.

Από πολύ νωρίς το πρωί κάνοντας μια βόλτα στην πόλη της Μασσαλίας αντιλαμβανόσουν πως υπάρχει παιχνίδι το βράδυ. 

Ναι μεν στην πόλη υπάρχουν πολλοί τουρίστες αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, πλην όμως οι ντόπιοι κυκλοφορούσαν όλοι με φανέλες της αγαπημένης τους ομάδας. Παντού έβλεπες ανθρώπους με φανέλες της Μαρσέιγ, ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια είναι γεμάτα από κόσμο που το βράδυ θα βρίσκεται στο Βελοντρόμ.

Ένα Βελοντρόμ που αναμένεται να είναι κατάμεστο και η ατμόσφαιρα... καυτή. Όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε μεγάλο παιχνίδι της Μαρσέιγ. Σίγουρα αποτελεί ένα στοίχημα για τον Παναθηναϊκό το πως θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταη και πως θα αντιδράσει μπροστά σε ένα κοινό που θα του ασκήσει τεράστια πίεση.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, όμως μη φανταστείτε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την αποστολή του Παναθηναϊκού. Το παραμικρό δεν έχει συμβεί στην πόλη, η ομάδα βρίσκεται στο ξενοδοχείο της, το πρωί οι παίκτες είχαν κατέβει στην αυλή και έπιναν τον καφέ τους φορώντας τα διακριτικά του Παναθηναϊκού χωρίς κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους.

Καμία σχέση με όλα όσα αντικρίζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, που όπως μαθαίνουμε η παρουσία της αστυνομίας είναι παντού. Εδώ στη Μασσαλία αστυνομική δύναμη (μικρή) υπήρξε κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο και στην πορεία του προς το ξενοδοχείο, όπως και διακριτική παρουσία της αστυνομίας στην προπόνηση.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε με τους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου. Η ανησυχία για το ότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε γρήγορα έδωσε τη θέση της στην ηρεμία και την ασφάλεια. Σαφώς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η εντολή της UEFA να μην υπάρξουν οπαδοί του Παναθηναϊκου, όπως και η εντολή νομοθετικού χαρακτήρα σχετικά με την παρουσία Ελλήνων στη Μασσαλία.

Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:43 - 15.08.2023

Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης

Ο Γουίλιαμ Αράο φέρεται να είχε και δεύτερη πρόταση από την Ελλάδα, αλλά επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Για τον οποίο πείστηκε από τη σίγουρη συμμετοχή στο Europa League και τις πρόσφατες νίκες στα προκριματικά.

Με λίγα λόγια, οι... σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Μαρσέιγ δεν ασχολήθηκαν με το να βρουν Έλληνες στην πόλη, γιατί γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δε θα υπάρχουν. Και μη σας κάνει εντύπωση αυτό που γράφουμε, ότι δηλαδή δεν έψαξαν Έλληνες. Αν υπήρχε παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού, θα αναζητούσαν πεδίο... δράσης οι Μασσαλοί που δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, όπως διαπιστώθηκε και στο ματς που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ εδώ πριν από δύο χρόνια.