Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης

Ο Αράο είπε «όχι» σε άλλη ελληνική ομάδα κι έρχεται άμεσα στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό - Το δέλεαρ της Ευρώπης

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:43 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 15.08.2023

Ο Γουίλιαμ Αράο φέρεται να είχε και δεύτερη πρόταση από την Ελλάδα, αλλά επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Για τον οποίο πείστηκε από τη σίγουρη συμμετοχή στο Europa League και τις πρόσφατες νίκες στα προκριματικά.

Η διευθέτηση ορισμένων λεπτομερειών στη συμφωνία Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε, εκκρεμεί για τη μεταγραφή του Γουίλιαν Αράο. Ένα deal που όπως υποστηρίζουν στην Τουρκία, έκλεισε με ταχύτατες και άμεσες συζητήσεις μεταξύ των ομάδων και του παίκτη τα προηγούμενα 24ώρα.

Ο Αράο περιμένει την άδεια της Φενέρ, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του. Ο ατζέντης του βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη, για τον συνοδεύσει στο ταξίδι.

Στο μεταξύ, αποκαλύπτονται πληροφορίες για τη συμφωνία, παρά τα «φουσκωμένα» νούμερα που συνηθίζουν να δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Η Φενέρμπαχτσε αναμένεται να εισπράξει λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Ο Αράο αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος αμυντικός χαφ απάντησε καταφατικά όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Ο Τούρκος ρεπόρτερ  του «Haberglobla.com.tr», Σερκάν Χαμζάογλου, ισχυρίζεται ότι ο Αράο επέλεξε τον Παναθηναϊκό, παρότι είχε κρούση από άλλη ελληνική ομάδα, καθώς και από τη Σαουδική Αραβία. Χωρίς πάντως να κατονομάζει τον εγχώριο ανταγωνιστή του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός παρέχει στον Αράο και το δέλεαρ των διοργανώσεων της UEFA. Ο 31χρονος μέσος πριν συγκατατεθεί για τη μεταγραφή, συγκέντρωσε πληροφορίες για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς και πείστηκε και από την πρόσφατη νίκη επί της Μαρσέιγ, καθώς και από τις γενικότερες εμφατικές εμφανίσεις στα προκρικατικά του Champions League.

Κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό - Παντού κόσμος με φανέλες της Μαρσέιγ στην πόλη
CHAMPIONS LEAGUE

17:23 - 15.08.2023

Κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό - Παντού κόσμος με φανέλες της Μαρσέιγ στην πόλη

Παρά τις όποιες ανησυχίες μπορεί να είχαν εκφραστεί από πολλούς, η αποστολή του Παναθηναϊκού τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη Μασσαλία, η οποία από νωρίς είναι γεμάτη σε όλους τους δρόμους με κόσμο της Μαρσέιγ.

Οι όποιοι δισταγμοί του Αράο κάμφθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ισμαήλ Καρτάλ, δήλωσε πως ο Βραζιλιάνος και ο Γκουστάβο Ενρίκε, ίσως ήταν προς το συμφέρον τους να αποχωρήσουν. «Δεν μένεις εκεί που δεν σε θέλουν» σκέφτηκε ο Αράο και αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα…