Ο Ματέο Ρετέγκι, το νέο… πουλέν της Ιταλίας δεν έχει ζήσει ποτέ στη χώρα και δεν μπορεί να μιλήσει την γλώσσα (vid)

Ματέο Ρετέγκι

i

Ματέο Ρετέγκι/©Photo by Tullio Puglia - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Ο Ματέο Ρετέγκι, το νέο… πουλέν της Ιταλίας δεν έχει ζήσει ποτέ στη χώρα και δεν μπορεί να μιλήσει την γλώσσα (vid)

Κώστας Τόπας 08:47 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 28.03.2023

Ο νέος επιθετικός της Ιταλίας δεν έχει ζήσει ή παίξει ποτέ στη χώρα και δεν μπορεί να μιλήσει την γλώσσα, ωστόσο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του με τις επιδόσεις του.

Ο Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι παραπονέθηκε για την έλλειψη επιθετικών επιλογών μετά τον τραυματισμό του Τσίρο Ιμόμπιλε. Ωστόσο, φαίνεται πως στην εθνική Ιταλίας έχει προκύψει ένας νέος... επιθετικός. Ο Ματέο Ρετέγκι, ο οποίος αγωνίζεται στην Αργεντινή αλλά έχει και ιταλικές ρίζες με αποτέλεσμα να επιλέξει να αγωνιστεί στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Το ντεμπούτο ήταν κόντρα στην Αγγλία και παρά την ήττα από τα «τρία λιοντάρια» ο 23χρονος φορ πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Ο 23χρονος γεννήθηκε στο Σαν Φερνάντο, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Ο πατέρας του, Κάρλος, έπαιξε χόκεϊ για την Αργεντινή σε τρεις Ολυμπιακούς αγώνες και ο Ρετέγκι συνέχισε να παίζει για την Αργεντινή σε επίπεδο Under 19 και Under 20. Αλλά πληροί τις προϋποθέσεις για να παίξει στην Ιταλία μέσω του παππού του από τη μητέρα του, Ανχελο ΝτιΜάρκο, ο οποίος είναι από τη Σικελία και μετακόμισε στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «CBS Sports», ο Ρετέγκι δεν μιλάει καθόλου ιταλικά, αλλά σαφώς δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνδεθεί με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας γίνει μόλις ο τέταρτος παίκτης που σκοράρει στα δύο πρώτα παιχνίδια του για την Ιταλία. Ο 23χρονος επιθετικός ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς, αλλά αυτή τη στιγμή ασχολείται με την Ατλέτικο Τίγρε, έχοντας ποσοστό μεταπώλησης 2.2 εκατομμυρίων ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων, το οποίο αναμένεται να ενεργοποιήσουν. Μέχρι τώρα, έχει σκοράρει 29 γκολ σε 51 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Μαντσίνι έπρεπε να προσέξει την εκπληκτική φόρμα του νεαρού στράικερ κι έτσι ενάντια στην προηγούμενη άποψή του ότι μόνο όσοι γεννήθηκαν στην Ιταλία θα πρέπει να παίζουν για το έθνος.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει. Κάθε εθνική ομάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά, έχει παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό ή από άλλες χώρες. Εχουμε παίκτες που έπαιξαν μαζί μας στις ομάδες νέων, αλλά τελικά επιλέχθηκαν από τις χώρες τους στην ομάδα των μεγάλων», είπε ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με τους Times.

Ο Ρατέγκι φαίνεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των συλλόγων της Premier League, με την Μπράιτον και την Κρίσταλ Πάλας να παρακολουθούν σύμφωνα με την «Corriere dello Sport».