Γλύτωσε τον Σάντος ο Σφιντέρσκι, «πεντάρα» της Σουηδίας επί του Αζερμπαϊτζάν

Κάρολ Σφιντέρσκι

i

Photo by Adam Nurkiewicz - UEFA/UEFA via Getty Images

Γλύτωσε τον Σάντος ο Σφιντέρσκι, «πεντάρα» της Σουηδίας επί του Αζερμπαϊτζάν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:04 - 28.03.2023

O Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Πολωνία στην πρώτη της νίκη, κόντρα στην Αλβανία, χάρη στον Κάρολ Σφιντέρσκι, την ώρα που η Σουηδία έκανε «πάρτι» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, στα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε για πρώτη φορά από τον πάγκο της Πολωνίας, με την ομάδα του να επικρατεί όμως ζόρικα της Αλβανίας με 1-0. Εκείνος που έσωσε τον Πορτογάλο από νέα απώλεια βαθμών ήταν ο πάλαι ποτέ παίκτης του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Την ίδια ώρα, η Σουηδία βρήκε τον τρόπο να… συνέλθει από την τριάρα από το Βέλγιο και με το εκκωφαντικό 5-0 επί του Αζερμπαϊτζάν. Μέχρι το πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν στο 1-0, όμως στο δεύτερο οι Σκανδιναβοί «ξεσάλωσαν» και πήραν ένα εύκολο τρίποντο στην προσπάθεια πρόκρισης που κάνουν, στα τελικά του Euro 2024.

Παράλληλα, η Ουγγαρία ήταν επιβλητική κόντρα στη Βουλγαρία και έχοντας εύκολο βράδυ, πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 3-0. Αντίθετα, η Αυστρία είχε ένα ματς-ροντέο κόντρα στην Εσθονία, αφού σε πρώτο χρόνο έχασε πέναλτι, σε δεύτερο έμεινε πίσω στο σκορ και σε τρίτο πήρε την ανατροπή (2-1).  Τέλος, η Σερβία πήρε τη νίκη εναντίον του Μαυροβουνίου με σκορ 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Βλάχοβιτς, ενώ η Τσεχία έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με τη Μολδαβία.