Ο παίκτης στον οποίο έτρεξε ο Πογέτ με τη λήξη του ματς της Εθνικής

Γκουστάβο Πογέτ

i

©intime

Ο παίκτης στον οποίο έτρεξε ο Πογέτ με τη λήξη του ματς της Εθνικής

Sportal newsroom 21:08 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 27.03.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε τα εύσημα σε ποδοσφαιριστή, αλλά δεν ήταν Έλληνας.

Δευτερόλεπτα αφού είχε ολοκληρωθεί το φιλικό της εθνικής ομάδας απέναντι στη Λιθουανία, στο πρώτο ματς που έδωσαν οι διεθνείς στη νέα τους έδρα, την «Opap Arena», ο Γκουστάβο Πογέτ περίμενε καρτερικά μερικά μέτρα από την πλάγια γραμμή να έρθουν κοντά του οι ποδοσφαιριστές.

Για να τους μιλήσει και να τους συγχαρεί, για να τους πει τα πρώτα λόγια που ήθελε. Μόνο που ο πρώτος στον οποίο έσπευσε ο Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής μας ομάδας δεν ήταν Έλληνας. Ο Πογέτ βλέποντας τον τερματοφύλακα της Λιθουανίας, Εμίλιους Ζούμπας, να πηγαίνει προς τη φυσούνα, έτρεξε προς το μέρος του.

Του έδωσε το χέρι, τον χτύπησε στον ώμο και επί της ουσίας του μετέφερε τα συγχαρητήριά του για την καταπληκτική εμφάνιση που έκανε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ζούμπας εξάλλου ήταν ο βασικότερος λόγος που η Λιθουανία κράτησε το μηδέν και έφυγε με αποτέλεσμα από την Ελλάδα. Απέναντι στις 23 τελικές που έκανε συνολικά η εθνική, ο Λιθουανός βρήκε τις απαντήσεις για να σταματήσει τους Ελληνες διεθνείς και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Λαμβάνοντας τα εύσημα του Πογέτ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής είχε αμέσως μετά και ένα σύντομο τετ α τετ με τον Λάζαρο Ρότα, σε μια επίσης πολύ ωραία σκηνή. Αφού για κάποια δευτερόλεπτα του έκανε παρατηρήσεις για κάποιες φάσεις, αμέσως μετά τον αγκάλιασε, δείχνοντας του την πίστη του στις δυνατότητές του, αλλά και τη φιλοδοξία του για καλύτερες εμφανίσεις.