Απάντησε η ΕΠΟ στις κατηγορίες για τα περί «αγκυλωτών σταυρών» στη φανέλα της Εθνικής!

Ο Μάνταλος

i

©intime

Απάντησε η ΕΠΟ στις κατηγορίες για τα περί «αγκυλωτών σταυρών» στη φανέλα της Εθνικής!

Sportal newsroom 19:45 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 27.03.2023

Η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωσή της πήρε θέση για τα όσα έχουν ειπωθεί για τη νέα φανέλα της «γαλανόλευκης».

Απάντηση σε έχουν ειπωθεί για τη νέα φανέλα της Εθνική Ελλάδος έδωσε η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΜέΡΑ25 μέσω ανακοίνωσης ζητούσε την απόσυρση της εμφάνισης και την αντικατάστασή της, καθώς σύμφωνα με το κόμμα διακρίνονταν «αγκυλωτές απολήξεις».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής. 

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Υπενθυμίζεται η δήλωση του κόμματος: 

«Μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού.

Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ' αόρατου εχθρού...» έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις».

Tags: