Βγήκε η λίστα με τον μέσο όρο ηλικίας των εθνικών ομάδων - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
i

©intime

Βγήκε η λίστα με τον μέσο όρο ηλικίας των εθνικών ομάδων - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Sportal newsroom 20:49 - 22.03.2023

Το CIES έβγαλε τη λίστα με τους ηλικιακό μέσο όρο όλων των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES) έβγαλε τη λίστα με τον μέσο όρο ηλικίας όλων των εθνικών ομάδων, στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα. 

Η λίστα έχει αρίθμηση από τον υψηλότερο στον χαμηλότερο μέσο όρο και οι χώρες που υπάρχουν είναι 126. Η σχετική κατάταξη έχει βγει από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τον τελευταίο έναν χρόνο. 

Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:44 - 21.03.2023

Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε στο Sportal για το νέο ξεκίνημα της εθνικής, τους στόχους της ομάδας ενόψει των προκριματικών για το Euro 2024, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Τον μεγαλύτερο λοιπόν μέσο όρο τον έχει η εθνική ομάδα του Κουβέιτ (29,76 έτη), ενώ τον πιο χαμηλό οι Μπαχάμες (22,82 έτη). Όσον αφορά το Μουντιάλ του Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν την πιο νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 24,74 έτη, ενώ στην τριάδα βρίσκονταν ο Ισημερινός με 25,78 έτη και η Γκάνα με 25,97 έτη.

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται στην 62η θέση με μέσο όρο 27,15 χρόνια, όσο ακριβώς έχει το Μπενίν και το Μαρόκο. Ο πιο νέος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος είναι 19 χρονών, ενώ ακολουθεί ένας άλλος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που είναι 20 χρονών.

Αντίθετα ο πιο μεγάλος είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος είναι 35 ετών, ενώ μετά από τον αμυντικό της ΑΕΚ, είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που είναι 33 ετών.