Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)

Δημήτρης Λημνιός

i

© screenshot

Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:44 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 21.03.2023

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε στο Sportal για το νέο ξεκίνημα της εθνικής, τους στόχους της ομάδας ενόψει των προκριματικών για το Euro 2024, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο Δημήτρης Λημνιός επέστρεψε στις κλήσεις της εθνικής μετά τον δύσκολο τραυματισμό που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι και μίλησε στην κάμερα του Sportal για το νέο ξεκίνημα της ομάδας. Ο 24χρονος εξτρέμ αναφέρθηκε στους στόχους της Ελλάδας και στο δύσκολο όμιλο απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία στα προκριματικά, ενώ επίσης έκανε το δικό του σχόλιο για τον Κωνσταντέλια, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Λημνιός στο Sportal:

Σε ότι αφορά το νέο ξεκίνημα σε έναν δύσκολο όμιλο ενόψει του Euro, ο άσος της Κολωνίας δήλωσε: «Στα τελευταία παιχνίδια κάναμε πάρα πολύ καλή πορεία με τον κ.Πογέτ, θεωρώ πως είμαστε σε καλό φεγγάρι. Μπροστά μας έχουμε καινούργιους στόχους, θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, όμως έχουμε δείξει ότι έχουμε ανεβάσει το επίπεδο της εθνικής και θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πάρουμε την πρόκριση».

Για την στήριξη του κόσμου το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει με τα παιδιά, χρειαζόμασταν την στήριξη του κόσμου. Δεν γίνεται μία εθνική ομάδα να παίζει σε άδειο γήπεδο. Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα έχουμε καταφέρει, είδαμε τον κόσμο να γεμίζει το «Πανθεσσαλικό», να είναι δίπλα μας κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας κι όλους τους Έλληνες περήφανους».

Σε ερώτηση για το αν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια ομάδες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, ο Δημήτρης Λημνιός είπε: «Είμαστε ποδοσφαιριστές που πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην εθνική ομάδα. Θα κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτου δυναμικότητας στα μάτια και θα πηγαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίσουμε».

Για το ενδεχόμενο πρόκρισης μέσω του Nations League: «Σίγουρα αυτό το ενδεχόμενο πρόκρισης είναι κάτι που μας βοηθάει, αλλά θα μπούμε δυνατά από τα πρώτα παιχνίδια για να προκριθούμε».

Όσον αφορά στη μετακόμιση της εθνικής στην «OPAP ARENA»: «Είναι πάρα πολύ όμορφο γήπεδο και το έχω δει από την τηλεόραση. Θεωρώ θα μας βοηθήσει να παίζουμε σε μια υπερσύγχρονη έδρα κι είναι μία καλή έδρα για να μας στηρίξει ο κόσμος».

Για την απουσία της ομάδας από τις μεγάλες διοργανώσεις και την πίεση του «πρέπει», ο 24χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πίεση, εμείς σαν ποδοσφαιριστές είμαστε εγωιστές. Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια την Ελλάδα να πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις κι αυτό είναι κάτι που μας πεισμώνει. Από αυτό το ρόστερ ελάχιστοι παίκτες έχουν παίξει σε τέτοιες διοργανώσεις. Υπάρχουν έμπειροι και μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές, οπότε θέλουμε μετά από πολλά χρόνια να πάμε στο Euro».

Τέλος, αναφορικά με την πρώτη κλήση του Κωνσταντέλια σχολίασε: «Τον υποδεχθήκαμε με αγάπη, οι μεγαλύτεροι του έδωσαν κάποιες συμβουλές, όπως και στους Παπανικολάου και Κουλιεράκη. Δεν διαφέρω πολύ με αυτά τα παιδιά ηλικιακά. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, κάνουν το δικό τους ξεκίνημα και τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι χωρίς τραυματισμούς».