Ματίγια στο Sportal: «Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να βρεθούμε στην κορυφή»

Χαβιέ Ματίγια

i

©intime

Ματίγια στο Sportal: «Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να βρεθούμε στην κορυφή»

Δημήτρης Χούπης 20:45 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 11.04.2023

Ο έμπειρος μέσος της Καλλιθέας Χαβιέ Ματίγια μίλησε στο Sportal για τον συναρπαστικό αγώνα με την Κηφισιά. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί στο τέλος στην κορυφή του νότιου ομίλου.

Καλλιθέα και Κηφισιά πρόσφεραν έναν συναρπαστικό αγώνα, με έξι γκολ (3-3). Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο έμπειρος μέσος των «κυανόλευκων», Χαβιέ Ματίγια, ανέφερε ότι η ομάδα του μπορούσε να είχε κερδίσει το ματς, αν υπήρχε λίγο παραπάνω χρόνος. Τόνισε δε ότι οι παίκτες του ήταν αρκετά γενναίοι που κατάφεραν και ισοφάρισαν τον αγώνα, ενώ βρισκόταν πίσω με δύο γκολ μέχρι το 90+3'.

«Πιστεύω ότι σταθήκαμε άτυχοι σε δύο στιγμές. Η μία ήταν το πέναλτι στην αρχή του αγώνα, κι αυτό γιατί παίζαμε εντός έδρας, ξεκινήσαμε δυνατά, είχαμε πίστη. Ήταν δύσκολο για εμάς αυτό το περίεργο πέναλτι, αλλά επιστρέψαμε στο παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλύτερα από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο, σκοράραμε και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεχτήκαμε ακόμα ένα γκολ από το πουθενά, αυτή τη φορά όμως ήταν πιο σκληρό, γιατί είναι η δεύτερη φορά που το παθαίνεις. Μετά ήταν πιο δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε, είχαμε πίστη, αλλά δεχτήκαμε και τρίτο τέρμα στην αντεπίθεση και τότε ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Δείξαμε ότι είμαστε μια γενναία ομάδα στις δύσκολες στιγμές, είμαστε οικογένεια, είμαστε όλοι μαζί. Σκοράραμε το δεύτερο γκολ, το πιστέψαμε και τότε σκοράραμε το τρίτο.

Το πρόβλημα ήταν ότι κάνανε συνέχεια καθυστερήσεις, ο διαιτητής κάπου το έχασε, έπρεπε να δείξει περισσότερα λεπτά απ’ ότι έδειξε κανονικά. Πιστεύω ότι το παιχνίδι αν είχε περισσότερο χρόνο, είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε και τέταρτο τέρμα και να πάρουμε τη νίκη. Δείξαμε ότι είμαστε μια γενναία ομάδα και θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτόν τον αγώνα», σχολίασε αρχικά για το ματς.

Όσον αφορά όμως το αν μπορεί η ομάδα του στο τέλος να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει εκείνη στην κορυφή, ο Ισπανός φάνηκε αρκετά αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι δουλειά τους είναι απλά να κοιτάξουν τους εαυτούς τους και να πάρουν όλα τα εναπομείναντα ματς.

«Ναι σίγουρα μπορούμε να επιστρέψουμε. Τα μαθηματικά μπορεί να λένε κάτι διαφορετικό, αλλά το πιστεύουμε, έχουμε κάνει μόνο μία ήττα σε όλη τη χρονιά, έχουμε κάνει μια σπουδαία χρονιά. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά η δουλειά μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. 

Χρειάζεται να κοιτάξουμε μόνο τους εαυτούς μας, να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να συνεχίσουμε με αυτή τη σπουδαία οικογένεια που έχουμε εδώ στην ομάδα. Ήρθα πριν λίγους μήνες, αλλά εδώ έχουμε μια σπουδαία οικογένεια, αξίζουμε μεγάλα πράγματα, ειδικά αν συνεχίσουμε έτσι ενωμένοι», ήταν τα λόγια του.